Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-01-15 08:08 e.gergo realmadrid.com
Asensio: „A második félidő sokkal jobb volt, de még mindig nem elég” NyilatkozatokSpanyol Szuperkupa
Supercopa de España - Elődöntő 2021 JAN 14 (csütörtök) 21:00 Estadio La Rosaleda, Málaga 1-2

A Bilbao elleni vereség után Marco Asensio és Thibaut Courtois is nyilatkoztak.

Marco Asensio

A végére jöttek a helyzetek
„A Bilbao nagyon jól kezdte a meccset, és megnehezítették a dolgunkat, különösen a meccs elején. Hátrányba kerültünk, és nehéz volt a helyzetünk. A végén sikerült helyzeteket kialakítani, amik ahhoz kellettek, hogy visszajöhessünk a meccsbe”.

A csapat hangulata
„Az első gól után nagyon magabiztos lett a Bilbao. Igyekeztünk minden lehetséges módon reagálni erre, de nem lehetett. Szomorúak és bosszúsak vagyunk, mert szerettünk volna bejutni a döntőbe. De ilyen a labdarúgás, és tovább kell lépnünk”.

Nyomás
„Tudtuk előre, hogy a Bilbao nyomást fog ránk gyakorolni a saját térfelünkön. Nagyon szorgos csapat. Próbáltunk változtatni a felálláson, hogy visszajöhessünk a meccsbe. A második félidő sokkal jobb volt, de még mindig nem volt elég”.

A szezon hátralévő része
„Mérgesek és zaklatottak vagyunk, amiért nem tudtunk bejutni a döntőbe. De most már más céljaink vannak, és szeretnénk azokra összpontosítani. Nem sajnálhatjuk magunkat, arra kell koncentrálnunk, ami előttünk van”.

VAR az utolsó percben
„Hátulról láttam az esetet, úgy tűnt, mintha a védő kezét érte volna a labda. Nem tudom, hogy büntetőt ért-e az eset, látnom kell majd nekem is felvételről. Szerintem igen, mert a labda felém jött volna”.

Thibaut Courtois

Az első félidő lehetett volna jobb
„A második félidőben nem volt szerencsénk a kapufákkal, a labda nem akart bemenni Karimnak. Jól játszottunk, az első félidő viszont lehetett volna jobb. Hátulról kellett kijátszanunk a labdát, és keresni a lehetőséget, hogy valahogy mögéjük kerüljünk”.

Kapott gólok
„Megesnek az olyan gólok, mint amilyen az első volt. A második egy leshelyzet után jött a szöglet előtt, végül büntető lett belőle”.

Erős védelem
„Nem gondolom, hogy nem lettünk volna erősek hátul. Egy rossz passz és megtörténhet bármi. A második gól egy büntető volt, idén sok tizenegyest adnak meg ellenünk. De gólokat kell lőnünk”.

„Marco egyszer kapufát lőtt, ami balszerencse. Folytatnunk kell a munkát. Jól dolgoztunk az edzéseken a héten, de továbbra is harcolnunk kell. Csalódottak vagyunk, hogy nem lehetünk ott a döntőben a szezon első trófeájáért, de hosszú még az idény, és folytatnunk kell a munkát”.

Nem adhatja fel a csapat
„Az előző szezonban jó szériánk volt decemberben, és meg is nyertük utána a Szuperkupát. Aztán jött egy három hónapos karantén. Ha nyerünk, akkor boldogak vagyunk, de akkor sem hagyhatjuk abba a munkát, ha veszítünk. A második félidő megmutatta, hogy harcoltunk a meccsért”.

Bizalom
„Ha egy csapat nem akar harcolni, akkor nem képes kétgólos hátrányban úgy játszani, mint mi tettük. Teljes mértékben bízok a csapatban. Szerdán a Kupában játszunk majd, és nagyszerű teljesítményt fogunk nyújtani. Aztán jön az Alavés elleni bajnoki. Folytatnunk kell a munkát”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend