Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-01-19 16:43 e.gergo
Zidane: „Készen kell állnunk, mert soha nincsenek könnyű tornák vagy meccsek” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Legjobb 32 2021 JAN 20 (szerda) 21:00 Estadio El Collao 2-1 Hosszabbítás után. Rendes játékidő: 1-1

Zinedine Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

Hibázás
„Az Alcoyano-t nem nevezném banánhéjnak, egy első osztályú csapatot már kiütöttek, nem érdemtelenül vannak itt. Láttuk már, hogy mi zajlik ebben a versenysorozatban, és száz százalékos formában kell lennünk a meccsre. Tudjuk, hogy mire kell számítanunk”.

Meglepetéscsapatok
„A torna története nem hazudik. Sok meglepetés volt már a kupában, ez mindig is ilyen volt, ugyanez a helyzet a többi országban is általában. A kisebb csapatoknak lehetősége nyílik arra, hogy egy nagy ellen szerepeljenek, és mindent beleadnak ilyenkor. Készen kell állnunk, mert soha nincsenek könnyű tornák vagy meccsek”.

Izgatottság
„Izgatottak vagyunk, hogy lehetőségünk nyílik nyerni valamit. Azért dolgozunk, hogy nyerni tudjunk. Minden tornában ez a helyzet, azért dolgozunk hogy készen álljunk és meccseket tudjunk nyerni. Nem lehet mindig győzni, de mindig azért dolgozunk, hogy nyerni tudjunk. Köszönöm, hogy emlékeztettek rá, hogy ezt a tornát még nem nyertem meg edzőként – ezért vagyunk izgatottak, hogy most újra megpróbálhatjuk”.

Momentum
„Jól dolgozunk az edzéseken. Igaz, hogy vannak olyan játékosok, akik kevesebbet játszanak. A holnapi meccs is egy lehetőség lesz számunkra, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsunk, és visszatérjünk a győzelmek útjára. Tizenegy játékost kell kiválasztani minden meccsre, de a keret tagjai készen állnak bármire, és ez jó dolog”.

Hazard
„Mindig motivált. Nem akarok a sérülésein végigmenni megint… Hosszú és bonyolult folyamat volt a visszatérése. Korábban nem szenvedett sérülésektől, és nehéz neki a mostani helyzet. Biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni a szintjére játékban. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, és haladnunk kell előre. Biztos vagyok benne, hogy a sérülések előtti teljesítményéhez képest nem fog megváltozni a játéka”.

Lucas és Ramos szerződéses helyzete
„Sergio és Lucas hosszú ideje állnak a Real Madrid szolgálatában, és semmi nem írja felül azt, amit a csapatért tettek itt. Készen állnak a bevetésre, és a Real Madridra összpontosítanak”.

20 játékos utazik a meccsre

Kattints a keret megtekintéséhez!

Rosszul dolgozik a csapat?
„Ez a Real Madrid. Sok ember dolgozik itt keményen, nem csak én mint edző, hanem mindenki. Sok dolog zajlik a kulisszák mögött a csapatnál. Persze próbálunk mindig nyerni, de nem a győzelmek száma a csúcsmutató, sok összetevője van a munkánknak. Mikor veszítünk, akkor jönnek a kritikák, ez pedig a játék része. De ez nem fog minket eltéríteni az útról, amin haladunk előre. A Real Madrid reagálni szokott a nehéz periódusokban. Erre törekszünk most is, és pozitívan állunk a dolgokhoz”.

Jovic csereként duplázott a Frankfurtban
„Örülök a teljesítményének, és hogy két gólt is szerzett. A gólszerzés a specialitása. Örülök neki, és a legjobbakat kívánom neki, mert a Real Madrid játékosa”.

Mbappé
„Ti kérdeztek, én válaszolok. Sajnálom, a kihívás nekünk most a holnapi meccs lesz. Ti persze beszélgethettek ezekről a dolgokról”

Igazolások
„Bármi megtörténhet. Lássuk csak Jovic példáját. Minden játékoshoz ragaszkodok. Sok dolgunk van a szezon során, és számítani fogok mindenkire. Ez soha nem fog változni. A hónap végéig persze bármi megtörténhet”.

Távozók
„Könnyű engem hibáztatni, ha valaki távozik a csapattól. Én mindig támogatom a játékosaimat. Reguilón távozásakor is sok szóbeszéd volt, hogy az én hibám volt az is. A játékosok, akik itt vannak, tudják mire számíthatnak. Ez a Real Madrid, és nehéz itt. Megtapasztaltam ezt én is játékosként”.

Elvárások a Real Madrid játékosai felé
„Vannak olyan helyzetek, mint amilyen Jovic távozása volt. 21 éves, és jó lépés volt leigazolnunk őt. Örülök a teljesítményének, és hogy egyszer majd a Real Madrid színeiben is ezt láthatjuk majd tőle. Luka 21 éves, és előtte a jövő. Meg tudja mutatni, hogy mire lehet képes a Real Madrid játékosaként. Mikor ebben a klubban játszol, mindig bizonyítanod kell, mert nagy a verseny a kereten belül a posztokért. De egy-egy távozás nem az edző hibája, a játékosoknak bizonyítaniuk kell, hogy mire képesek”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend