Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos: “Jó teljesítményt nyújtottunk az első perctől az utolsóig”
2021-02-15 12:14 d.gergo realmadrid.com
Kroos: “Jó teljesítményt nyújtottunk az első perctől az utolsóig” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 23. forduló 2021 FEB 14 (vasárnap) 16:15 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Valencia elleni győzelem után Nacho, valamint a csapat második gólját szerző Toni Kroos is nyilatkozott.

Toni Kroos

“Jól érezzük magunkat, mert jó teljesítményt nyújtottunk az első perctől az utolsóig. Több gólt kellene szereznünk úgy általában, de végül sikerült most is egy jó eredménnyel zárni a meccset. Így kell játszanunk a továbbiakban is. Mindig arra törekszünk, hogy sokáig nálunk legyen a labda, mert megvan bennünk az adottság hogy helyzeteket alakítsunk ki és gólokat szerezzünk. Szerintem sokkal többre vagyunk képesek, és fejlődik a csapat”.

“Jót tesznek az önbizalmunknak ezek a meccsek. Most egy csendesebb hetünk van, de utána olyan meccsek várnak ránk, amik determinálják majd azt is, hogy hogyan végződhet a szezon. Fontos, hogy magabiztosan érkezzünk ezekre az összecsapásokra. Három pontot kell szereznünk az összes meccsen, ez a cél. Szeretek gólokat szerezni, de ahogy mindig is mondtam, más módon kell elsősorban hozzájárulnom a csapat eredményeihez”.

Bajnokság
“Még ha meg is nyerjük az összes meccsünket, tudjuk hogy ez nem elég. Az a célunk, hogy a saját munkánkra összpontosítsunk. Nem fér bele még egy botlás, ha szeretnénk esélyt kapni arra, hogy végül a tabella elején végezzünk”.

Csapatként védekezni
“Tudjuk, hogy nem mindig tud minden a terveink szerint alakulni, mert minőségi csapatokkal kerülünk szembe. De ha védekezésre kerül sor, fontos hogy mindannyian kivegyük belőle a részünket. Ha mindent rendesen csinálunk, akkor jól fog kijönni a lépés, mint például ma is. A Valenciának nem volt tiszta helyzete, pedig minőségi csapat”.

Sérülések
“Nagyon aggaszt minket a helyzet, mert fontos játékosok esnek ki. Nekünk többieknek meg kell tenni mindent, ami tőlünk telik, és el kell fogadnunk ezt a helyzetet most. Nem tudunk változtatni a dolgokon, szóval aki bevethető, annak harcolnia kell a győzelemért ezeken a meccseken”.

Nacho

“Jól érzem magam, és boldog vagyok, hogy ismét nyerni tudtunk. Jó kis széria alakul, ez is volt a célunk. Ami a személyes oldalt illeti, örülök neki, hogy folyamatosan lehetőséghez jutok a pályán. Nem kaptunk most gólt, ahogy a legutóbb sem. Sikerült helyzeteket is kialakítanunk, és pontosak tudtunk lenni a befejezéseknél. Nő az önbizalmunk az előttünk álló kihívások kapcsán, most pedig folytatnunk kell a munkát”.

Kapott gól nélkül
“Ha egy csapat el akarja érni a céljait, akkor erősnek kell lennie a védekezés során. Sikerült most is kapott gól nélkül zárnunk, és ez a fő célunk, mert elől mindig sok helyzetet fogunk kialakítani”.

Teljes menetrend