Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Hiba lenne már most a Bajnokok Ligája meccsre gondolni”
2021-02-19 15:04 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Hiba lenne már most a Bajnokok Ligája meccsre gondolni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 24. forduló 2021 FEB 20 (szombat) 21:00 Estadio José Zorrilla 0-1

A spanyol bajnokság 24. játéknapján a Real Madrid a Real Valladolid otthonába látogat majd. A szombat esti mérkőzés előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is:

A BL még nincs terítéken
“Hiba lenne már most a szerda esti meccsre gondolni, és szerintem a játékosoknak sem az a mérkőzés jár a fejünkben. Tudjuk, hogy szombaton a bajnokságban játszunk, és most csak erre gondolunk, mert ez a legfontosabb dolog jelenleg. Nagyon jó héten vagyunk túl, és meg kell mutatnunk a pályán, hogy min dolgoztunk az edzéseken”.

Nehéz meccs a Valladolid otthonában
“Létfontosságú meccs lesz a holnapi, és nehéz mert a Valladolid otthon játszik majd. Szükségük van a pontokra, és mindent bele fognak adni. Szeretnénk az első perctől az utolsóig nagyszerű meccset játszani. 45 pontért játszunk még, folytatni fogjuk a munkánkat és nem gondolunk más csapatokra. Mindenki a saját útját követi, nekünk is ezt kell tennünk, és mérkőzésről-mérkőzésre kell előre haladnunk”.

Bajnokság vagy BL
“A mindennapi munkára összpontosítunk, arra hogy jól felkészüljünk a dolgokra és utána játszani tudjunk. Ezt az elvet követjük. Szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk, és élvezünk minden napot. Két versenysorozat van még előttünk, a bajnokság és a Bajnokok Ligája, és mindent bele fogunk adni mindkettő során. Mindhalálig harcolunk a szezon végéig”.

Benzema
“Nem lesz velünk holnap, nem érezte jól magát. Tegnap jött elő neki egy kellemetlen fájdalom, jövő héten meglátjuk, hogy hogyan érzi majd magát. Tudjuk, hogy mit tud adni a csapatnak. Sérült, és azokra kell most gondolnunk akik bevethetőek, és azon kell dolgoznunk, hogy a sérült játékosok mihamarabb vissza tudjanak térni”.

Sérültek
“Szeretnénk megelőzni a sérüléseket, de sajnos túl sok tényező játszik közre ezekben. Mostanában nem tudjuk a legjobb szintre hozni a játékosokat, és sokan sérültek. Türelmesnek kell lennünk, és bele kell adnunk minden tőlünk telhetőt. Minden játékos edzeni és játszani akar. A helyzet bonyolult mostanában”.

Nincsenek könnyű meccsek
“Nagyon nehéz a mai foci, nincsenek könnyű győzelmek soha. Ez a labdarúgás szépsége. Teljes összpontosításra van szükség, ha ez nincsen meg, akkor legyőzhetnek téged. A spanyol bajnokság erős és jó torna”.

Szerződéshosszabbítások, igazolások
“Ezek folyamatban lévő megbeszélések, amikről mindenkinek lehet véleménye. Szeretnénk megoldani a játékosaink helyzetét amilyen korán csak lehet, mert ez lenne a legjobb mindenki számára. Ez a Real Madrid, és az emberek mindig beszélni fognak a játékosainkról és azokról, akik potenciálisan érkezhetnek hozzánk. Ez nem fog változni soha. Csak a meccsinkre összpontosítunk, ez foglalkoztat minket”.

Mbappé triplája a Camp Nou stadionban
“Minden meccset követek, és mint bármelyik fociszurkoló, én is élvezem ha jó dolgokat láthatok a pályán. A legutóbbi meccsen nyújtott teljesítménye csodálatos volt, és tetszett amit láttam tőle. Szurkolóként néztem a meccset, és jól éreztem magam, jó dolgokat csinált. A szurkolóknak is lehet véleménye az igazolásokról, de a holnapi meccs a legfontosabb most”.

Mbappé vagy Haaland
“Szeretem a játékosokat. Az átigazolásokról itt közösen döntünk: a klub, az edzők, akik itt dolgoznak… Mindannyian közösen dolgozunk ezeken a dolgokon. Sok pletyka kering, és ez nem fog változni a szezon végéig. Én csak annyit mondhatok, amit már untok ti is biztosan: a mindennapi munkára összpontosítunk”.

Teljes menetrend