Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos: “Számomra a Bajnokok Ligája most kezdődik”
2021-02-23 21:18 d.gergo realmadrid.com
Kroos: “Számomra a Bajnokok Ligája most kezdődik” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő, első meccs 2021 FEB 24 (szerda) 21:00 Stadio di Bergamo 0-1

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid az Atalanta ellen játszik majd, az első meccs előtt pedig Zinedine Zidane és Toni Kroos álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére. A német középpályás meccs előtti nyilatkozata:

Irányítani akar majd a csapat
“Meg akarjuk majd szerezni a labdát, és mi akarjuk majd irányítani a meccset. De alkalmazkodunk kell a helyzethez, és meg kell próbálnunk a saját játékunkat játszani”.

Itt már nincs könnyű meccs
“A legjobb tizenhat között vagyunk, idegenben játszunk és tudjuk, hogy kemény lesz. De arra fogunk törekedni, hogy a saját játékunkat tudjuk hozni.

Kupadöntő következik
“Olyan ez a meccs számunkra, mint egy kupadöntő. Számomra a Bajnokok Ligája most kezdődik, olyan meccsek ezek, amiket mind élvezünk”.

Kemény mérkőzés lesz
“Tudjuk, hogy kemény lesz. Nem csak a hiányzók névsora miatt, hiszen az Atalanta egy nagyon jó csapat, akik jó focit játszanak és erősek a támadásokban”.

Fontos lesz az egyensúly
“Fontos, hogy le tudjuk majd nyomni a játékukat. Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk majd valamire a támadások során, de jól is kell védekeznünk, ha jó eredményt akarunk elérni”.

Hiányzók
“Egységet alkotva kell dolgoznunk mindig, ha fontos játékosok hiányoznak a csapatból. Együtt kell dolgoznunk, ahogyan mostanában is tettük. Mindenkinek oda kell tennie magát, és ezt is láttuk az utóbbi bajnoki meccseken”.

Saját feladata
“Nem számít, hogy hogyan látom magamat a csapaton belül. Csak végzem a munkámat, mint mindig. A véleményemet mindig megosztom, a pályán és azon kívül is. A csapattársaim sokat segítenek nekem, például Luka vagy Sergio. Sok éve dolgozom már mellettük, és ez sokat számít. De az én munkám nem változik attól, hogy valaki nincs ott. Mindig igyekszem kihozni magamból a maximumot a csapatért”.

Középpálya
“Jó sorozatban vagyunk, és szerintem sok mérkőzésen a középpályán dől el, hogy nyer egy csapat vagy veszít. Az ilyen meccseken, mint a holnapi, minden poszt nagyon fontos. Ha egységet alkotunk középen, és irányítjuk a meccset, akkor az segíteni fog nekünk abban, hogy legyen esélyünk a győzelemre”.

Zidane: “A Real Madrid mindig a győzelemért lép pályára”

“A középpálya nagyon fontos a meccseken, ezt láthattuk mostanában. Nem mindig jön ki nekünk a lépés, és nincs olyan középpályás sor a világon, akik folyamatosan irányítani tudnák a meccseket. Sok éve együtt dolgozunk már, és szeretnénk folytatni”.

“Az a célunk középen, hogy mi legyünk a legjobbak, és hogy segítsük a támadókat és a védőket is. A siker eléréséért dolgozunk, és nem azért, hogy mi legyünk a legjobbak – ez annak az eredménye, hogy jól teljesítünk és mindig beleadunk mindent a győzelemért”.

A sérültek állapota
“Nem tudom, hogy én vagyok-e a legmegfelelőbb ember arra, hogy erről kérdezzetek. Alig vagyok sérült. Nem tudok semmit mondani, mert nem töltök időt azokkal, akik sérültek. Nem tudom, hogy mit csinálnak a saját edzésterveik alapján, nem ismerem a testüket”.

Balszerencse vagy hanyagság?
“Nem tudom, hogy a sok lejátszott meccs, vagy egyszerűen csak balszerencse okozza ezt a sok sérülést…. Csak annyit tudok tenni, hogy odafigyelek a testemre. Persze még ilyenkor is lehet balszerencséje az embernek. Nagyon bosszantó, hogy ennyi sérültünk van, de mindenki motivált aki most itt van a csapattal, és remek adottságokkal rendelkezik a keretünk”.

Az Inter és az Atalanta összehasonlítása
“Két különböző ellenfélről beszélünk. Az Inter elleni első meccs után tudtuk, hogy mit kell tennünk ellenük. Ami az Atalantát illeti, ellenük még soha nem játszottunk korábban, de a lehető legjobban fel fogunk készülni. Videók is segítenek minket ebben, de új élmény lesz számunkra. Egy dolog biztos: igazán nehéz meccs lesz”.

Mentalitás a Bajnokok Ligájában
“Szeretem a csapatomat, és a legjobbat akarom a klub számára. Játékosként arra gondolok, hogy mit tudok elérni sportolóként. Szeretnék sikeres játékos lenni, és ha eközben a klubot is tudom segíteni, az annál jobb”.

Spanyol labdarúgás
“A dolgok évről-évre változhatna, némelyik szezon jobb, mint a többi. Sok spanyol csapat nyert már Bajnokok Ligáját és Európa Ligát. Teljesen normális, hogy az olyan csapatok szenvednek egy kicsit, akik korábban megnyerték ezeket a tornákat.

A spanyol foci színvonala
“Nem arról van szó, hogy rosszabbak lennének a spanyol csapatok, mint az angolok vagy a németek. Mindenki azért harcol, hogy a szezon végén trófeákat nyerjen. A színvonal úgy általában nagyon magas Spanyolországban. Idén is látszik, hogy milyen nehéz megnyerni a bajnoki meccseket. Négy évvel ezelőtt nyertünk 5-0-ra is, manapság ez alig fordul elő”.

Haaland vagy Mbappé?
“Mindketten nagyon jó játékosok, akik bármelyik csapatnak segítséget jelentenének. Teljesen normális a szóbeszéd a képességeik alapján. Holnap nem fognak engem segíteni a pályán, szóval nem is beszélek róluk. Csak a mérkőzésre összpontosítunk”.

A meccs utolsó percében vagy, kit állítanál a labda mögé egy szabadrúgásnál kettejük közül?
“Benzemát”.

Teljes menetrend