Fejléc kép
Fórumajánló
Casemiro ha nem figyel, nem lehet ott az Atalanta elleni visszavágón
2021-02-24 13:45 ___Samy___ as.com
Casemiro ha nem figyel, nem lehet ott az Atalanta elleni visszavágón Bajnokok LigájaSérülések, eltiltások

A brazil középpályás csupán csak egy lapra van az eltiltástól. Ha ma este sárga lapot kap, akkor nem lehet ott a visszavágón.

Ma este Casemirónak nagyon finoman kell játszania az Atalanta ellen. Ha lapot kap, nem lesz ott a március 16-án megrendezésre kerülő visszavágón. Ez hatalmas gondot okozna Zidane-nak, hiszen így a legjobb labdaszerző nélkül kellene megállítania az idei kiírás talán leginkább támadó felfogású csapatát. Ugyanakkor egy gólveszélyes játékost is nélkülöznie kellene, hiszen a brazil középpályás a második legeredményesebb a házi góllövő listán, a maga 6 góljával.

Viszont nem ez lesz az első alkalom, hogy Casemiro ilyen nehéz helyzetbe kerül. Hasonló helyzetekben szinte kivétel nélkül pályára lép, és eddig majdnem mindig sikerült megfelelően kontrollálnia a játékát, ezzel megúszva a sárga vagy piros lapot, így az eltiltást is. A csoportkör harmadik fordulója óta csak két lapot kapott. Az azt követő mérkőzésen az Inter ellen az utolsó fél órára állt be, majd a Borussia Mönchengladbach ellenében végigjátszotta a találkozót.

A spanyol bajnokságban 4 sárga lappal a zsebében utazott a Sevillához, és ha a következő fordulóban a Sociedad ellen sárgát kap, nem lesz ott a városi derbin.

A tavalyi idényben zsinórban négy meccset játszott úgy le, hogy 4 sárga lapja volt, és csak közvetlenül az El Clásicó előtt pihent. Azonban még akkor is pályára lépett a Levante ellen, ezzel kockáztatva a Barcelona elleni részvételét. Mint ismert, a találkozót lap nélkül hozta le.

Nincs helyettese

Casemironak, aki tegnap töltötte be a 29-et, gyakorlatilag már évek óta nincs megfelelő pótlása. Zidane már számos játékos kipróbált a helyén, de senki sem volt annyira jó, mint a brazil. Legtöbbször Kroos játszott a helyén, aki bár a labdakihozataloknál jól muzsikált, a védekező morálja közel sem volt olyan, mint brazil kollégájának.

A másik játékos, aki többször szerepelt már a védelem előtt az Fede Valverde, azonban ő jelenleg a sérüléséből lábadozik. Az uruguayi játékos már legalább egy hónapja izomsérülés miatt van távol a csapattól. Bár már kint edz a pályán, teljes értékű munkát még mindig nem végzett. Az orvosi stáb szerint egy néhány héten belül visszatérhet a csapathoz.

Teljes menetrend