Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-02-25 08:14 e.gergo realmadrid.com
Nacho: „Szeretek előre menni én is a támadásokkal” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő, első meccs 2021 FEB 24 (szerda) 21:00 Stadio di Bergamo 0-1

Az Atalanta elleni mérkőzés után Nacho Fernández, Thibaut Courtois és Lucas Vázquez is nyilatkozott.

Nacho

Még nincs vége a párharcnak
„Nem volt könnyű dolgunk, az Atalanta emberhátrányban volt, és hátul tömörültek. De sikerült megszereznünk a győztes gólt, hála Mendy szuper lövésének. Gratuláció jár neki, nagyon örülünk a góljának. De le kell játszanunk még a visszavágót is”.

Kapott gólok
„Az a célunk, hogy ne kapjunk gólt a meccseken. Ami a védekezést illeti, nagyon jó munkát végzünk, és ezt ma este is megmutattuk. Nem kis eredmény egy ilyen jó és támadó csapat ellen kapott gól nélkül zárni. Nem voltak területek a pályán ma, mert emberhátrányban játszott az ellenfél. Szeretek előre menni én is a támadásokkal, közel áll hozzám a vonalak áttörése. Kár, hogy a helyzetemből végül nem lett semmi, de elégedett vagyok a teljesítményünkkel, és létfontosságú győzelmet szereztünk”.

„Ma csak egy gólt szereztünk, de az utóbbi meccseken a gólszerzésnél is fontosabb, hogy nem kaptunk egyet sem. El kell ismernünk a csapat munkáját, a bajnokságban jó úton vagyunk újra, és volt pár nagyon jó teljesítményünk is”.

Sérültek
„Kicsit keserédes ez a végeredmény, mert szerettünk volna több gólt lőni, de jó úton halad a csapat. Remélhetőleg a versenysorozatok vége felé közeledve a sérült játékosok is vissza tudnak térni, és erősíteni tudják a csapatot”.

Thibaut Courtois

Az Atalanta
„Nem számítottam ilyen nyugodt estére a kapuban, de jól védekeztünk. A kiállítás segített nekünk olyan értelemben, hogy az Atalanta nem tudott annyit támadni, de ettől még nehéz meccs volt”.

„Az Atalanta tíz emberrel védekezett, keresték a kontralehetőségeket, mi pedig nehezen találtunk területeket a pályán. A végén egy nagyszerű Mendy lövés által mehetünk győzelemmel haza Madridba”.

Meddő mezőfölény
„Az Atalanta mindig sok gólt szerez, mi pedig nehéz mérkőzésre számítottunk. De emberhátrányan normális, hogy egy csapat mélyen védekezik. Összpontosítanunk kellett. Nálunk volt a labda többnyire, de nem tudtunk sok helyzetet kialakítani”.

Zidane: „Nagyszerű meccset kell majd játszanunk Madridban”

„Végül meglett a gól és a győzelem, ami sokat ér ezen a helyszínen. De nem gondolhatunk arra, hogy a munkánknak ezzel vége lenne. A második meccs is kemény lesz, és összpontosítanunk kell majd”.

Sérülések
„Sok sérülés van a csapatban, és mind azért harcolunk, hogy mindenki vissza tudjon térni és segíthesse a csapatot a Bajnokok Ligájában és bajnokságban vívott harcban. Mindent beleadunk. Nem könnyű dolog, de remek hogy az utóbbi négy meccsen nem kaptunk gólt. Így kell folytatnunk”.

Lucas Vázquez

„Nehéz meccsre számítottunk egy jó csapat ellen, akik jó formában érkeztek a mérkőzésre. A végén fair eredmény született, megérdemeltük a győzelmet. Nagyon nehéz lett a meccs a kiállítást követően, az Atalanta nagyon visszahúzódott és nehezen találtuk a megjátszható területeket”.

„Végül Mendy góljával megkaparintottuk a győzelmet. Gyönyörű lövés volt, és nagyon örülünk neki. Tapasztaltak vagyunk a Bajnokok Ligájában, és tudjuk, hogy az ehhez hasonló párharcok az apró részleteken dőlnek el. A párharcnak még nincsen vége, de szereztünk egy kis előnyt a visszavágóra”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend