Fejléc kép
Fórumajánló
Vinicius Jr.: “Nagyon különleges nap ez a számomra”
2021-03-02 08:43 d.gergo realmadrid.com
Vinicius Jr.: “Nagyon különleges nap ez a számomra” Érdekességek, statisztikákNyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 25. forduló 2021 MÁR 01 (hétfő) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-1

A Real Sociedad elleni spanyol bajnoki mérkőzés volt a századik tétmeccs, amin Vinicius Jr. pályára léphetett a Real Madrid színeiben. A támadó góllal ünnepelt, a lefújás után pedig röviden értékelte is az eseményeket:

Száz meccs
“Nagy szó, hogy száz mérkőzésig jutottam már ezekben a színekben. Nagyon örülök neki, nagyon különleges nap ez a számomra. A családommal is beszéltem róla, hogy milyen izgalmas elérni a száz mérkőzést a csapattal, és hogy mindent bele kell adnom a címerért, amit annyira szeretek”.

A Sociedad elleni mérkőzés
“Az első félidőben nagyon jól játszottunk, de a másodikban kicsit sok területet adtunk az ellenfélnek, és ezért meg is büntettek minket. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megszereznünk a győzelmet, amire szükségünk lett volna. Minden meccsünket meg akartunk volna nyerni a városi derbi előtt, de az utolsón döntetlen született most. De ebben a szellemben kell folytatnunk a munkát, ha nyerni akarunk valamit a szezon végén”.

Versenynaptár
“A Sociedad egy jó csapat, akik nagyon jó dolgokra képesek. Kemény meccs volt, ilyen a spanyol bajnokság. Kemény csapatokkal nézünk szembe folyamatosan, és minden meccsre összpontosítanunk kell, és a lehető legjobb formában kell érkeznünk rájuk”.

Derbi
“Mindig bele fogunk adni ezért a mezért mindent, ami tőlünk telik. Folytatni fogjuk a munkát, és az utolsó percig fogunk harcolni. Most van majdnem egy hetünk arra, hogy dolgozzunk a dolgokon. Meg kell majd vizsgálnunk a mai meccset is, és összpontosítanunk kell az Atlético elleni mérkőzésre. Jól kell majd teljesítenünk, ha nyerni akarunk”.

Vinicius Jr. az Atlético Madrid ellen debütált a csapatban, egy 2018 szeptember 29-i, Santiago Bernabéu stadionban lejátszott meccsen. Azóta megnyerte a csapattal a Klubvilágbajnokságot, a spanyol bajnokságot és a Spanyol Szuperkupát. Száz mérkőzése öt különböző versenysorozatból tevődik össze: 69 a bajnokságban, 16 a Bajnokok Ligájában, 12 a spanyol kupában, kettő a Spanyol Szuperkupában és egy a Klubvilágbajnokságban.

Eddigi három, Real Madridban töltött szezonjában Vinicius 58 győzelemből vette ki a részét, és tizenkét alkalommal volt eredményes. A legutóbbi szezonban lépett pályára eddig a legtöbb meccsen egy idény során, szám szerint 38 mérkőzésen kapott lehetőséget. Ami az idei szezont illeti, eddig összesen 31 meccsen lépett pályára (tizenhat meccsen kezdőként, 15 alkalommal pedig csereként)

Teljes menetrend