Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-05 09:56 e.gergo realmadrid.com
8 szezon, 30 derbi Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid többször játszott az Atlético Madrid ellen a 2013/14-es szezon óta, mint bármelyik másik csapat ellen.

Vasárnap délután 16:15-ös kezdéssel a Real Madrid a városi rivális Atético Madrid otthonába látogat. A Wanda Metropolitano stadionban rendezett összecsapás lesz a harmincadik mérkőzés a két madridi egyesület között a 2013/2014-es szezon óta. A „matracosok” a Real Madrid leggyakoribb ellenfelei a legutóbbi nyolc szezont nézve.

A két csapat öt különböző versenysorozatban csapott össze ez idő alatt: tizenöt alkalommal a spanyol bajnokságban, hatszor a Bajnokok Ligájában, négy ízben a Copa del Rey-ben, háromszor a Spanyol Szuperkupában és egyszer az Európai Szuperkupában. Történelmi összecsapások is ide tartoznak, hiszen a két csapat két ízben is összecsapott már a Bajnokok Ligája döntőjében, mindkét alkalommal a Real Madrid került ki győztesen, bezsebelve a klub történetének tizedik és tizenegyedik BEK/BL serlegét.

A 2018 augusztusi Európai Szuperkupa döntő óta a Real Madrid hat meccsen veretlen az Atlético Madriddal szemben, beleértve a 2020 januári Spanyol Szuperkupa döntőt is, amikor Zidane csapata büntetőpárbajt követően magasba emelhette a trófeát.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend