Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-05 09:23 ___Samy___ as.commarca.com
Benzema: „A brazil Ronaldo és Mike Tyson voltak a példaképeim” Nyilatkozatok

Karim Benzema az El País-nak adott interjút, ami majd az ICON nevű magazinban lesz olvasható. Ezt szombaton teszik majd közzé. A francia csatár a magánéletéről beszélt, de szót ejtett Cristiano Ronaldoról és Zinedine Zidane-ról is.

A Real Madrid csatára, akinek a játéka erősen kérdéses az Atletico ellen, nagy őszinteséggel ült le és adott interjút az El País-nak. Benzema megosztotta a nagyérdeművel a Cristiano Ronaldóval való kapcsolatát a Real Madridnál, de kitért edzőjére, Zinedine Zidane-ra is.

Benzema 2009-ben érkezett a spanyol fővárosba Cristiano Ronaldóval és Kakával együtt, mindez Florentino Perez visszatérése után. Így emlékezett vissza a portugál legendával együtt töltött időre:

„Boldog voltam Cristiano Ronaldóval. Az egyetlen dolog amit mondhatok, hogy Cristiano távozása elősegítette, hogy egy teljesen más szerepkörben futballozzak. 50-60 gólt szerzett egy évben, és alkalmazkodnod kellett a játékához. Ő a világ egyik legjobbja és örültem, hogy mellette játszhattam.”

Ami a Zidane-al való kapcsolatát illeti, elismerte, hogy olyan számára, mint egy nagy testvér: „Olyan számomra, mint egy nagy testvér. A pályán kívül is mindig ott van, hogy tanácsot adjon nekem.”

Benzema személyesebb szinten is megnyílt és amikor a barátság fontosságáról kérdezik őt, kijelenti, hogy „Csak egyetlen barátom van, ami azt mutatja, hogy a barátság nagyon fontos a számomra.” A francia támadót sokszor illetik azzal a jelzővel, hogy rideg és nem érdeklik a kritikák, de elmondása szerint „Nem igaz, hogy semmi nem hat rám. Vannak érzéseim, de soha nem fogom kimutatni a gyengeségeimet, még ha vannak is.”

Szerény kezdetek Franciaországban

Karim egy szerény környéken nőtt fel Lyonban, ami mind a mai napig nagy hatással van rá: „Olyan környékről származom, ahol nehezen mentek a dolgok. Mikor megláttam az idősebb, jól öltözött srácokat sportkocsikkal, azt akartam, hogy olyan legyek, mint ők.” Aztán elmondta, hogy soha nem bálványozott senkit: „Nem voltak bálványaim, de voltak példaképeim. A futballban Ronaldót mondanám, a brazilt, ő volt a példaképem. Ugyanakkor csodálom Mike Tysont is, mert ő is és én is mélyről jöttünk és kitörtünk belőle. Senki nem adott nekünk semmit.”

A rasszizmus

Végül pedig szóba került a rasszizmus is, amely számos játékost elér a pályán: „Ennek soha nem lenne szabad megtörténnie. Undorító és borzalmas. Mindannyian ugyanolyanok vagyunk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend