Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-05 09:49 e.gergo marca.com
Ki lesz a támadó szekcióban az Atlético ellen? Egyéb hírek

A Real Madrid március hetedikén, vasárnap délután az Atlético Madrid otthonában játszik majd a spanyol bajnokság 26. játéknapján, Zidane pedig ismét nagy dilemma előtt áll, most a támadó szekció felépítése okoz fejfájást a francia szakembernek.

A folyamatos sérülések lehetőségszűkében hagyják Zidane-t és edzői stábját a támadó szekció összeállítása során. Az aktuális kérdés: ki lesz a középcsatár az Atlético Madrid ellen?

Egy ideális világban Karim Benzema elég jó állapotban lenne ahhoz, hogy kezdeni tudjon a városi rivális ellen, és végig is tudja akár játszani a meccset – a valóság azonban az, hogy Benzema szereplése messze nem garantált, még csereként sem.

A Real Madrid orvosi szobájának bejelentkezési naplója Mariano legfrissebb sérülésével már összesen 42 sérülést számlál az idei kiírásban, és bár Mariano nem kapott idén sok lehetőséget, Zidane bízott benne annyira, hogy Benzema pótlására pályára küldje őt, ha szükséges.

Mariano a legújabb áldozat

A támadó szekcióban Luka Jovicra sem lehet számítani, hiszen idén januárban kölcsönszerződés keretein belül rövid időre visszatért az Eintracht Frankfurt csapatához, így klasszikus csatár most nem áll Zidane rendelkezésére a városi derbihez közeledve.

Zidane előtt ott van a lehetőség arra is, hogy Valverde kicsit hátrébb játsszon egy négy személyből álló középpálya tagjaként, a támadószekcióba pedig Isco, Vinicius, Asensio és Rodrygo közül válogathatna a francia szakember.

Ami Asensiót illeti, sérülése óta nem igazi önmaga egyelőre, de Zidane továbbra is hisz a játékosban. Idén kisebb kihagyásoktól eltekintve többnyire bevethető volt a játékos, viszont nem tudott maradandót alkotni és döntő tényezővé válni a pályán, ezért könnyen lehet, hogy Zidane most feláldozza őt az Atlético elleni kezdőcsapat összeállítása során, és inkább Rodrygo és Vinicius mellett teszi le a voksát, hátha a két brazil sebessége segíthet feltörni az Atlético védelmi vonalait.

És persze ott van lehetőségként a Real Madrid Castilla is. A Real Madrid utánpótlás csapatából idén már több játékosnak is lehetősége volt bizonyítani az első csapatban – ez nagyban persze a sérüléseknek köszönhető. A Castilla jelenlegi keretéből Hugo Duro lenne az, akit be lehetne dobni a mélyvízbe, illetve ott van még Juan Miguel Latasa, aki Raúl csapatának legutóbbi három szereplése alkalmával három gólt jegyzett.

Te milyen kezdőcsapatot látnál szívesen az Atlético Madrid ellen a jelen körülmények mellett? Zidane majd csak szombaton hirdet keretet, de találgatni addig is lehet a lenti hozzászólások között!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend