Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-06 15:22 e.gergo realmadrid.com
Kroos: „Minden olyan passzom bosszant, ami nem jut el a csapattársaimhoz” Nyilatkozatok

A Real Sociedad elleni mérkőzéssel Toni Kroos lett a Real Madrid történelmének legtöbbet játszó német játékosa – ennek apropójából készített most vele interjút a Realmadrid TV!

Debütálás
„Különleges volt. A világbajnoki cím megszerzése után csatlakoztam a csapathoz 2014 nyarán. Az első meccsem és az első trófeám volt ez az alkalom az Európai Szuperkupában. Ez nem normális. Fontos így kezdeni egy ilyen csapatban, mint a Real Madrid. Nagy öröm volt számomra, hogy akkor megnyertem az első trófeámat a csapattal, és tudtam, hogy minden rendben lesz. A klub elnöke azt mondta olyan volt neki, mintha nem is az lett volna az első meccsem a csapattal. Nagyon jól éreztem magam a debütálásom alkalmával”.

Gólpasszok
„Örülök neki, hogy nekem adják a labdát a csapattársaim, mert ez azt jelenti, hogy bíznak bennem és abban, amit csinálok. Könnyebb az ember élete, ha a társai bíznak benne. Igyekszem minden meccsen a legtöbbet beleadni, és minden olyan passz bosszant, ami nem jut el a csapattársaimhoz. Igyekszem a tökéletességre törekedni ebben a tekintetben, bár senki nem lehet tökéletes. Sokat gyakorlok és évek munkája van benne”.

Kroos lett a Real Madrid történelmének legtöbbet játszó német játékosa

Bajnokok Ligája döntő Cardiffban
„Egy Bajnokok Ligája döntő mindig különleges, és szerettem volna akkor kifejezni a szurkolók felé is, hogy mennyire örülök nekik. Nem sokszor látni engem ilyen állapotban, köszönetet akartam nyilvánítani a szurkolóknak, akik segítenek nekünk az ilyen meccseken. Mindig meg akarom élni a pillanatokat. Tudom, hogy történelmet írtunk a csapattal és hogy a visszavonulásom után vissza fogok tekinteni ezekre a momentumokra. De egyelőre többet akarok. Idén is van esélyünk megnyerni a Bajnokok Ligáját, és erre is összpontosítok. De segít az is, hogy tudom milyen csodálatos dolgokat értünk el már együtt”.

Kedvenc serleg
„Ha csak egyet nyer az ember, akkor könnyű a választás, de mind közül talán a Kijevben megnyert Bajnokok Ligája trófea a kedvencem, mert az az egyetlen, amit az egész családommal együtt tudtam ünnepelni. Cardiffban csak a fiam volt velem, mert a lányom még túl fiatal volt hozzá. Felejthetetlen élmény trófeát nyerni itt”.

Embed from Getty Images

Ramos ünneplése a cipő tisztításával
„Imádom azt a képet. Az emberek tudják, hogy nagyszerű a kapcsolatunk a pályán ha szabadrúgásokra vagy szögletekre kerül a során. Ez látszik ezen az ünneplésen is. Sergio tudja, hogy egyedül nem képes erre, és hogy szüksége van valakire, aki odajátssza neki a labdát. Ez a kép ezt az elismerést jelképezi, hiszen a fociban egyedül nem tudsz érvényesülni, gólt szerezni vagy nyerni. Mindig a játékosok közti kapcsolaton múlik minden”.

Szögletgól a Valencia ellen
„Nagyon jól emlékszem arra. Az ellenfél kapusa kint volt a vonaláról, a csapattársaival beszélgetett. Minden meccsen van 5-6-7 szögletünk, és itt beugrott, hogy ezt a szituációt ki lehetne használni, és valami különlegeset lehetne tenni. Nem nehéz ilyen labdát rúgni, az inkább a nehéz, hogy az ember a felismerje a pillanatot, és gyorsan, nyomás alatt lőjön így gólt. Különleges volt”.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

309 meccs és visszavonulás
„Különleges dolog elérni ezt, mert olyan nagy nevek képviselték a németeket eben a csapatban, mint például Netzer, Schuster vagy Stielike. Stielike klublegenda volt, és nagyon boldog vagyok, hogy be tudtam őt előzni ebben a rangsorban. Különleges rekord ez, és nagyon örülök neki, hogy el tudtam ezt érni. Korábban is mondtam már: az a tervem, hogy innen vonuljak vissza, erre is fogok törekedni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend