Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-11 19:09 ___Samy___ marca.com
Zidane küldetése Valverdével Egyéb hírek

Fede Valverde a Real Madrid egyik legpozitívabb aspektusa jelenleg. Jól szállt be a Real Sociedad és az Atletico Madrid ellen is a kispadról, ami örvendetes fejfájást okoz Zidane mesternek.

A 22 éves uruguayi játékos a Real Madrid keretének azon játékosa, aki a leginkább megfelelő az európai futball 2021-es őrjöngő természetének. Ez épp ellentétben áll Modric, Kroos és Casemiro tempójával.

Valverde dinamikus, robbanékony, és mindig olyat tesz le az asztalra, amire a Real Madridnak szüksége van, ahogy azt mutatta a Sociedad és az Atleti ellen. Zidane ismeri a játékos fontosságát, bár a csapata azért kiállt, hogy a kezdőben szerepeljen, ne a kispadon üljön.

Zidane védelmében szólva; Valverdének két sérülése volt az idényben. Az idényt a kispadon kezdte meg Martin Ödegaard mellett, azonban hamar Modric elé került a rangsorban. A dolgok jól alakultak a Real Madrid számára Fede Valverdével a kezdőben. Az uruguayi 8 meccsen kezdett, ebből 7-et meg is nyertek, többek között egy El Clásicót is, amin ő szerezte az első gólt.

Ahogy Marcos Llorente létfontosságú emberré vált az Atletico kezdőjében, Valverde ugyanezt tette, csak Zidane csapatában. Még ehhez érdemes hozzátenni, hogy Valverde három gólt is szerzett ősszel, többet, mint a Real Madrid legtöbb támadója.

Zidane-nak felállást kellene váltania?

Nem könnyű helyet találni Valverdének a kezdőben. A CKM trió a pálya közepén magas szinten teljesít, butaság lenne most megbontani őket. Zidane gondolhatna a 4-4-2-es vagy a 4-3-1-2-es felállásra is, ahova gond nélkül beilleszthető lenne mind a négy középpályás. Azonban a francia szakember egyik felállást sem használta még ebben az idényben.

Az egyik megoldás az lehetne, hogy a középpályán játszana a Casemiro, Valverde, Kroos hármas, 10-es posztban, gyakorlatilag kötetlenül Modric. Ehhez azonban fel kellene áldozni az egyik szélsőt. A másik lehetőség, hogy Valverde sokkal támadóbb szerepkörben játszana.

Az viszont nyilvánvaló, hogy Zidane-nak megoldást kell találnia arra, hogy Valverde visszakerüljön a kezdőbe, mert a Real Madrid vele jobban játszik.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend