Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema: “Bátrak voltunk és három fontos pontot szereztünk”
2021-03-13 21:04 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “Bátrak voltunk és három fontos pontot szereztünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Madrid nagy erőfeszítésekkel, de Karim Benzema duplájával végül legyőzte az Elche együttesét a spanyol bajnokság 27. játéknapján. A mérkőzés lefújását követően Rodrygo, valamint a duplázó Benzema is nyilatkozott.

Karim Benzema

“Csapatmunka volt. Nem volt könnyű meccs számunkra, az Elche szervezetten játszott. Megnehezítik a helyzetünket azok a csapatok, akik visszahúzódva játszanak, de bátrak voltunk, nyomást gyakoroltunk és végül három fontos pontot szereztünk. Jól kellett hangolnunk a Bajnokok Ligája mérkőzésünkre”.

“Bármikor is lépjünk pályára, mindig tudjuk, hogy többet és többet kell beleadnunk, ha a tabella élére akarunk kerülni. Az első félidő furcsa volt, mert nem volt sok mozgás, mélyen védekeztünk, de a második játékrészben sikerült megszerezni a győzelemhez szükséges gólokat. Hétről-hétre más-más csapatok ellen játszunk, és alkalmazkodnunk kell mindenki ellen. Nem számít, hogy három vagy négy védővel játszunk”.

“Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre, mert sikerült segítenem a társaimat. Türelmesnek kell lennie az embernek, ki kell várni a jó helyzetet és be kell lőni. Az első gól is jó volt, a második pedig győzelmet ért, szóval boldogabb vagyok, mint valaha”.

“Fontosak a cserék, a csereként beálló játékosok is sokat tudnak hozzáadni a játékunkhoz, és ez ma is így volt”.

Rodrygo Goes

“Keményen meg kellett dolgoznunk, de sikerült megszereznünk a három pontot, és csak ez számít. Nehéz meccs volt. A végsőkig harcoltunk, a Real Madridnak mindig ezt kell tennie. Az Elche nagyon mélyen védekezett már az első perctől kezdve, aztán amikor gólt szereztek, az még jobban megnehezítette a helyzetünket. De harcoltunk az utolsó percig. Türelmesen de tempósan játszottunk, az edzőnk is mindig erre kér minket. Szerencsére jól jött ki a dolog, és megszereztük a gólokat és a győzelmet”.

“Kicsit változtattunk menet közben a felálláson, és három belső védővel játszottunk. Nem volt idegen számunkra ez a felállás, és ez segített nekünk abban, hogy meg tudjuk fordítani a meccset, és meg tudjuk szerezni a győzelmet. Önbizalmat ad ez nekünk a hátralévő meccsekre. Most már a keddi Bajnokok Ligája meccsre kell összpontosítanunk. Ez a mai győzelem ad egy löketet a csapatnak, és harcolnunk kell a végsőkig, mert hosszú még az út előttünk a bajnokságban”.

Teljes menetrend