Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Az Elche egy jól védekező és nagyon erős csapat”
2021-03-13 20:52 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Az Elche egy jól védekező és nagyon erős csapat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 27. forduló 2021 MÁR 13 (szombat) 16:15 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A Real Madrid nagy erőfeszítésekkel, de Karim Benzema duplájával végül legyőzte az Elche együttesét a spanyol bajnokság 27. játéknapján. Zinedine Zidane meccs utáni nyilatkozata:

“Az a legfontosabb dolog, hogy hinni tudjunk magunkban. Meccs közben változtattunk a felállásunkon, és megváltozott a játék képe is ettől. Fontos volt, hogy sikerült három pontot szereznünk, és hogy így harcban tudtuk maradni a bajnoki címért”.

“Két-három alkalommal játszottunk már ebben a felállásban, és ma is emellett tettük le a voksunkat. Szerettünk volna mélységet nyerni a szélsőinkkel. Végül sikerült megszerezni a győzelmet. Két-három helyzetünk is volt, mielőtt jött volna a kapott gól, nekünk pedig nem akart összejönni a találat”.

“Az Elche egy jól védekező és nagyon erős csapat. Nehéz volt a dolgunk, a tabella végén lévő csapatok nagyon megnehezítik az életet, ez mindig is így lesz. Meg kell találnunk mindig, hogy hogyan tudunk a védelem mögé kerülni az ilyen mélyen védekező csapatok ellen. Végül a türelemnek és a csapat tempójának köszönhetően megtaláltuk a rést”.

“Az első félidő első tíz percében volt két vagy három helyzetünk, és a második félidő elején is volt lehetőségünk a gólszerzésre. Növeltük az intenzitást, és türelmesen játszottunk, ami lehetőséget nyitott nekünk arra, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani. Nehéz két sornyi védő ellen játszani, de nem szabad elveszíteni a hitet ilyenkor sem. Keresni kell a réseket, és nem szabad megőrülni ilyenkor, ha egy csapat ilyen mélyen védekezik”.

“A játékvezető témába most sem fogok belemenni. Azért van a pályán, hogy végezze a munkáját, mi pedig azért, hogy tegyük a saját dolgunkat. Láttam a büntetőgyanús esetet, és úgy gondoltuk, hogy tizenegyest kellett volna kapnunk, de a bíró végül másképp döntött”.

Teljes menetrend