Fejléc kép
Fórumajánló
Ramos: “Nem becsülhetjük le az ellenfeleinket”
2021-03-17 10:45 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Nem becsülhetjük le az ellenfeleinket” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Nincs ilyen azonosítójú mérkőzés az adatbázisban!

Az Atalanta legyőzése után a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos is nyilatkozott:

Továbbjutás
“Az volt a célunk, hogy továbbjussunk, és egy jó eredménnyel érjük ezt el. Tudtuk, hogy az első meccsen szerzett előnnyel várhattuk a meccset, de egy pillanatig sem ez járt a fejünkben. Azért léptünk pályára, hogy megnyerjük és irányítani tudjuk a meccset. Voltak helyzeteink, amikkel több gólt is szerezhettünk volna. Elégedettek vagyunk a végeredménnyel, és azzal, hogy továbbjutottunk. Hosszú még az út előttünk ebben a szezonban, és jó úton haladunk”.

Taktika
“Nem tudtuk, hogy miféle nyomást fog majd ránk gyakorolni az Atalanta, ez volt a kezdeti bizonytalanság az első percekben. De sikerült elérnünk a célunkat, ami az volt, hogy domináljunk három védővel. Ismerjük a játékosaikat, és tudtuk, hogy fenyegetést jelent majd a gyorsaságuk. Emellett a felállás mellett döntöttünk végül, és szerintem nagyon jól jött ki így ma a lépés. Alig volt tiszta helyzete az ellenfélnek. Volt, hogy hiányzott elől egy ember a támadásokban nálunk, de ez nem gond, ha irányítani tudjuk a meccseket és pontosak tudunk lenni, mint például ma”.

Büntető
“A panenka mindig ott motoszkál a fejemben, de ma nem az lett volna a megfelelő döntés. Fontos volt, hogy megszerezzük a második gólt, mert nem becsülhetjük le az ellenfeleinket. Az utolsó pillanatig kivártam, amíg a kapus elmozdult, így szoktam lőni a büntetőket. Boldog vagyok, hogy újra pályára léphettem a Bajnokok Ligájában, és hogy ki tudta venni a részem a csapat jó teljesítményéből”.

Vinicius helyzete
“Csalódott az ember, hiszen a munka nehezét megcsinálta, és kár hogy egy ilyen remek játék nem góllal ért véget. Nagyon örültem volna neki, ha gólt tudott volna ott szerezni, de a legfontosabb most az, hogy milyen teljesítményt nyújtott amúgy a pályán. Zizou lecserélte őt, mert ez egy csapatjáték, de amikor Vinicius a pályán van, akkor támadásban és védekezésben egyaránt kiveszi a részét, ahogy kell”.

Modric és Ramos életkora
“Mindig is úgy voltam vele, hogy ha az ember odafigyel magára, akkor ennek a gyümölcseit élvezheti is majd hosszú távon. Tapasztalt játékosok vagyunk, akiket nem az életkoruk alapján kellene megítélni, hiszen a mutatott teljesítmény a kulcs. Mindig igyekszünk a maximumot kihozni magunkból, és szerintem az embereknek ezt életkortól függetlenül értékelniük kellene”.

Teljes menetrend