Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Mindkét versenysorozatban életben vagyunk, és mindent bele akarunk adni”
2021-03-19 17:49 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Mindkét versenysorozatban életben vagyunk, és mindent bele akarunk adni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 28. forduló 2021 MÁR 20 (szombat) 16:15 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A Real Madrid szombaton délután a Celta Vigo otthonában játszik a spanyol pontvadászat 28. játéknapján. Zinedine Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata:

Celta Vigo
“Szeretnénk továbbra is jól teljesíteni csapatként. Napról napra haladunk előre, a legutóbbi összecsapást sikerült kipihennünk, és most vár ránk egy olyan mérkőzés Vigo-ban, ami sokat ki fog venni belőlünk. Olyan csapat ellen játszunk majd, akik tudják, hogyan kell nagyon jó focit játszani. Erre a találkozóra összpontosítok most, másról nem is fogok beszélni”.

Célegyenes
“Minden évben ugyanaz a helyzet – ez a célegyenes, márciusban és áprilisban minden eldőlhet. Erre én nem szoktam odafigyelni, csak a mindennapi munkára összpontosítok, ez hajt minket. A többi már filozófia. Mindkét versenysorozatban életben vagyunk még, és szeretnénk beleadni mindent, és jól fel akarunk készülni”.

Liverpool
“Tudjuk, hogy nehéz lesz a Liverpool elleni meccs. Ezen a szinten már mindegyik csapat nehéz ellenfél. Sokat fog követelni tőlünk az a párharc. Ismerjük őket, sok energiát fog kivenni belőlünk a meccs ellenük. Ez majd a válogatott szünet után lesz, és addig van egy meccsünk még Vigó-ban is. A Liverpool és a Real Madrid sok Bajnokok Ligáját nyert a történelem során, és összetett párharcra számítok. Ezen a szinten már minden meccsen nehéz megszerezni a győzelmet”.

Az angolok utazása
“Nem tudjuk, mi lesz március 30 után, ott fogunk játszani ahol mondják majd nekünk. Jobb szeretnénk a Di Stéfano stadionban lejátszani az első meccset, de meglátjuk majd, hogy mit mondanak” – mondta a francia szakember arra utalva, hogy az egyelőre március 30-ig, később lehet meghosszabbított utazási korlátozások miatt a britek nem utazhatnak Spanyolországba.

Saját jövője
“A foci világa olyan, amilyen. Én mindig is élveztem a labdarúgást, lehetőségem volt játszani ebben a nagyszerű klubban, most pedig edzőként is itt lehetek. Csak annyit tehetek, hogy kiélvezem ezt a helyzetet, mert egy nap véget fog érni”.

Mendy
“Nagyon sokra képes a pályán, mint sokan mások a keretben. Nem egy kifejezett szerepe van. Nagyon jó játékosaink vannak. Mendy is hozzá tud járulni a csapat munkájához mind a támadások, mind pedig a védekezés során. Egyike azoknak, akik a támadásból is ki tudják venni a részüket”.

Hazard felépülése
“Azt akarjuk, hogy teljesen felépüljön. Ez a legfontosabb dolog. Nem fogják megműteni, más tervünk van. Dolgozunk rajta, és mindenki aki itt dolgozik azt szeretné, hogy Hazard teljesen egészségesen vissza tudjon térni”.

Spanyolok a Bajnokok Ligájában
“A spanyol csapatok nagyon jók, és ez nem fog változni. Idén nem úgy jött ki a lépés a csapatoknak, ahogy szerették volna, de ott lesznek jövőre is a harcban, mint mindig”.

Teljes menetrend