Fejléc kép
Fórumajánló
Asensio: “Mindig többet akarunk”
2021-03-20 19:30 d.gergo realmadrid.com
Asensio: “Mindig többet akarunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 28. forduló 2021 MÁR 20 (szombat) 16:15 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A spanyol bajnokság 28. játéknapján a Real Madrid 3-1 arányban legyőzte a házigazda Celta Vigo egyesületét. A mérkőzésen Benzema duplázott, a hosszabbításban pedig Asensio vitte be a kegyelemdöfést. A találkozó lefújása után a csapat utolsó gólját szerző Asensio, valamint Nacho is értékelt.

Marco Asensio

“Nagyon összetett teljesítményt nyújtottunk. Szorosan védekeztünk, és elől voltak helyzeteink, amiket ki is tudtunk használni, és szerintem ez volt a kulcs. Jó pillanatban vagyunk, és mindig többet akarunk. Tudjuk, hogy eljött a szezon utolsó szakasza, és minden mérkőzés nagyon fontos számunkra. Meg akarjuk nyerni az összeset. Lépésről-lépésre szeretnénk haladni, most pedig jöhet egy kis pihenés a következő meccsünkig”.

“Tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk szembenézni, és ha hátul erősek vagyunk és szorosan védekezünk, akkor elől is jönni fognak majd a lehetőségek, és így is lett. Boldog vagyok, hogy zsinórban két meccsen is betaláltam, de most folyamatosan keményen kell dolgoznunk. Világos előttünk, hogy milyen úton kell haladnia a csapatnak, és ha mindannyian egy irányba evezünk, akkor a dolgok nagyon jól alakulnak”.

Nacho

“Örülünk a győzelemnek, nagyon fontos nap volt ez a számunkra, mert a Celta ellen az ő pályájukon sosem könnyű, még akkor sem, ha épp nincs közönség. Haladnunk kell előre a bajnokságban. Remek meccsünk volt úgy általánosságban, két gólt is lőttünk az első félidőben. Igaz, hogy a második játékrész amolyan adok-kapok volt, de nagyon jól védekeztünk, a legutóbbi meccseinkhez hasonlóan. Örülünk annak, hogy három pontot szereztünk itt”.

“Kétség kívül ez az idei legjobb formánk eddig. Jönnek a győzelmek és jó döntetlenek. Magabiztosan érkeztünk a szezon döntő szakaszához, de a fociban mindig folytatni kell a munkát. Az a fontos most, hogy egy újabb győzelemmel mehetünk a válogatott szünetre”.

“Minden bajnoki szezon más és más. Tavaly, amikor beütött a vírus, a csapat a legutolsó tizenegy meccsből tízet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszottunk. Nem beszélhetünk most ugyanarról a helyzetről, a foci nagyon bonyolult. Annyit tudok mondani, hogy jó dinamikában van a csapat, és sikerül megszerezni a maihoz hasonló fontos győzelmeket. Meccsről-meccsre kell haladnunk, és minden nap feszegetni kell a határainkat”.

Teljes menetrend