Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema tovább írja a történelmet a Real Madridban
2021-03-20 19:55 d.gergo realmadrid.com
Benzema tovább írja a történelmet a Real Madridban Érdekességek, statisztikákSpanyol Bajnokság

A Celta Vigo ellen két gólig jutott a francia csatár, aki ismét történelmet írt a Real Madrid játékosaként! Karim Benzema már negyedik a spanyol fővárosi alakulat örökranglistáján, ami a spanyol bajnokságban szerzett gólok számát illeti.

A Celta Vigo elleni duplájával Karim Benzema már 186 találatánál jár a Real Madridban és a spanyol bajnokságban, ezzel pedig beérte a klub örökranglistáján negyedik helyen álló Santillana-t. Karim és Santillana előtt három Real Madrid legenda áll a bajnoki Real-gólok számát tekintve: a sort Cristiano Ronaldo vezeti 312 találattal, mögötte Raúl áll 228 góllal, a dobogó harmadik fokán pedig Alfredo Di Stéfano szerepel 216 bajnoki góllal a Real Madrid színeiben.

Ez a francia csatár tizenkettedik szezonja a spanyol fővárosi alakulatban, és a Celta Vigo elleni mérkőzés volt a 373. alkalom, hogy a spanyol élvonalban pályára lépett a csapattal. Az idei kiírásban 17 gólnál jár, az összes sorozatot figyelembe véve pedig már 23 gólos a támadó. Karim Benzema a legutóbbi hat mérkőzésén már nyolc gólnál jár ezzel a duplával.

Teljes menetrend