Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Megérdemelten lett miénk a győzelem”
2021-03-20 19:43 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemelten lett miénk a győzelem” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 28. forduló 2021 MÁR 20 (szombat) 16:15 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A spanyol bajnokság 28. játéknapján a Real Madrid 3-1 arányban legyőzte a házigazda Celta Vigo egyesületét. Zinedine Zidane mérkőzés utáni értékelése:

Meg kellett szenvedni
“A labdarúgás egyre csak nehezebb, a második játékrészben szenvedtünk is egy kicsit, de jól tudtuk irányítani a meccset. Ott van a pályán mindig az ellenfél is, és sokat kivett belőlünk a meccs, de végül megérdemelten lett miénk a győzelem. Az emberek sokszor arra számítanának, hogy amikor játszunk, akkor öt gólt lövünk majd, de ez nem így működik”.

Elégedettség
“Folytatnunk kell a munkát, nagyon sok mérkőzésünk van mostanában. Elérkeztünk a szezon utolsó szakaszához, amikor minden a tét. Elégedettek vagyunk a csapat viselkedésével, erőnlétével és védekezésével. Nem volt könnyű mérkőzés, az első félidőben látványos teljesítményt tudtunk nyújtani aztán szenvednünk kellett. Jól olvastuk a Celta támadásait, sokat járatták belül a labdát, mi pedig képesek voltunk irányítani a meccset”.

Benzema és a válogatottság
“Nem értem én sem, ti sem, és még sokan mások sem. De én, mint a Real Madrid edzője, jobbnak tartom ha itt marad velünk a válogatott szünetben. Látványosan játszott ma ő is és a csapattársai is. Boldog vagyok, mert Karim folyamatosan dolgozik és mindig többet akar, csakúgy, mint a többiek. Az első perctől kezdve hajtottunk, és megérdemeltük a győzelmet”.

Valverde teljesítménye
“Valverde nagyon jól olvasta a játékot. Nagyon jól teljesített, közel játszott Karimhoz, mindig mozgott a posztján, és a benne rejlő energia sokat ad a csapatnak. Nagyon örülünk a teljesítményének”.

Versenynaptár
“Tudjuk, hogy sok a mérkőzés. Folytatni fogjuk a munkát. Jelenleg a játékosok jól teljesítenek, és ezt ki kell használnunk. A középpályások közül is lesznek, akik elmennek majd játszani a válogatottban, és számomra ez nem ideális, ha a Real Madrid edzőjeként nézek a helyzetre. De ez van, nem tudunk tenni semmit ellene”.

Megérdemelt pihenés
“Most ki kell élveznünk ezt a sikert, és nem szabad azon agyalnunk, hogy milyen nehéz lesz a szezon vége. Pihennünk kell, kicsit most meg tudunk állni azokkal a játékosokkal, akik nem utaznak válogatott meccsekre. Örülünk neki, hogy sikerült győzelemmel érkeznünk a válogatott szünetre, három nagyon fontos pontot szereztünk ma”.

Ramos a válogatottban
“Sergio utazik majd a válogatottal, csak egy kisebb ütést kapott a múltkor. Ma nem tudott velünk lenni, de a válogatottban képes lesz majd játszani. Az első meccsét öt nap múlva játssza majd, és nem lesz gondja addigra a játékkal. Amúgy is jót fog tenni neki. Ma nem tudott velünk lenni, mert nem volt elég idő a felépülésre a legutóbbi meccsünk óta”.

Teljes menetrend