Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-21 16:26 e.gergo realmadrid.com
Raúl csapata a másodosztályba jutásért játszhat Utánpótlás

A Real Madrid Castilla második helyen végzett a spanyol labdarúgó liga harmadosztályában – a csapat ezüstérmes lett az V. főcsoport A-csoportjában, ezzel helyet nyert magának a rájátszásban.

A Raúl által irányított Real Madrid Castilla részt vehet a harmadosztály rájátszásában, ami során a csapatok azért harcolnak, hogy bejuthassanak a spanyol másodosztályú labdarúgó ligába. Az V. főcsoport „A” és „B” csoportjának első három helyezettje egy nagy csoportot alkotva harcolnak majd a feljutásért. Az alapszakaszban szerzett pontokat, győzelmeket, döntetleneket, vereségeket és gólokat mind a hat csapat viszi tovább magával a rájátszásra.

A rájátszás első szakaszában a legjobb három között kell végeznie a csapatnak ahhoz, hogy a következő szakaszban már a másodosztályba jutásért léphessenek majd pályára (illetve továbbjut a legjobb koefficienssel rendelkező negyedik helyezett csapat is, így kiadva a 16 csapatos végső rájátszást). A Real Madrid hivatalos weboldala végigmegy az itt következő szakasz lépcsőfokain is: amennyiben a Real Madrid Castilla átlendül a főcsoport első rájátszásán, úgy bekerül egy tizenhat csapatból álló második rájátszás szakaszba, ahol véletlenszerű sorsolással a csoportokban legjobbak a csoportokban legrosszabb helyen végző csapatokkal fognak szembenézni. A tizenhat csapat két kör alatt négy csapattá fogyatkozik majd (egy meccsből álló egyenes kieséses rendszerben), akik aztán helyet kaphatnak a másodosztály küzdelmeiben a következő szezon során.

Amennyiben a mostani rájátszás során Raúl csapata nem tudna kvalifikálni a spanyol másodosztályba, úgy továbbra is garantált marad a helyük a formátumot váltó harmadosztályú küzdelmekben.

A harmadosztály és a másodosztály közötti átjárás amúgy elég nyakatekert folyamat, miután a harmadosztály jelenleg 100 csapatból áll, öt főcsoportra bontva. Jövőre ez a harmadik szint formátumot vált majd, és 5 főcsoport helyett 2 darab 20 csapatból álló főcsoportból áll majd a harmadosztály „Primera División RFEF” néven futva tovább. A mostani Segunda Division B a harmadosztály helyett a negyedosztályú küzdelmeknek ad majd teret jövő évtől, szintén új néven: ez lesz a „Segunda División RFEF”. Mindkét új formátumú tornát a spanyol labdarúgó szövetség irányítja majd.

Az V. főcsoportból az alábbi hat csapat jutott be a rájátszás első körébe:
Badajoz (41 pont) – B csoport
San Sebastian de los Reyes (35 pont) – A csoport
Real Madrid Castilla (32 pont) – A csoport
Extremadura (31 pont) – B csoport
DUX Internacional de Madrid (30 pont) – A csoport
Talavera (27 pont) – B csoport

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend