Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane nem bízik a kispadban
2021-03-23 12:20 ___Samy___ as.com
Zidane nem bízik a kispadban Érdekességek, statisztikák

Zidane a Celta Vigo elleni bajnokin az öt cserelehetőségből csak egyet használt ki, a szezon során pedig csak öt alkalommal használta ki minden cseréjét.

A Real Madridnak egy küzdelmes mérkőzésen sikerült megszereznie a három pontot a Celta Vigo vendégeként, köszönhetően Karim Benzema duplájának és Marco Asensio góljának. Zidane az alábbi csapatot küldte pályára azon a mérkőzésen: Courtois; Lucas, Varane, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos, Modric, Valverde; Benzema és Vinicius. Asonsio a kispadról váltotta Toni Kroost a mérkőzés vége előtt 20 perccel, és….ennyi, nem cserélt többet a mérkőzésen a francia szakember.

Zidane egyetlen cserélt használt ki az ötből, pedig egyáltalán nem volt tükörsima a győzelem. A három pont sorsa végérvényesen a hosszabbításban dőlt el, amikor Asensio betalált.

Az egyetlen csere, mely tükrözi, hogy Zidane nem bízik a kispadban

Azonban ez nem új dolog, Zidane eddig sem igazan bízott a cserejátékosokban. A tavalyi idény késői befejezése felettébb kevés időt hagyott arra, hogy felkészüljenek a következő idényre fizikailag. Többek között talán ennek is köszönhető idén ez a rengeteg sérülés, de Zidane nem fogja vissza a sokat használt embereit, még az olyan veteránokat sem, mint Sergio Ramos vagy Luka Modric. Meccsről meccsre a jól bejáratott csapatát küldi fel a pályára és őket bízza meg a szükséges eredmény elérésével.

A Real Madrid ebben az idényben 38 mérkőzésen van túl; ezek közül pedig csak 5 olyan találkozó volt, amin Zidane becserélte mind az 5 cserejátékost: a Celta Vigo (még az őszi fordulóban), az Alavés, a Huesca, a Valencia és a Cádiz ellen. Ezekből a mérkőzésekből a Real Madrid háromszor vesztesen hagyta el a pályát, ez pedig egy biztos jele volt annak, hogy Zidane kényszerből cserélt, nem pedig azért, mert meg volt róla győződve, hogy a cserejátékosok megváltoztatják a játék képét.

Zidane átlagosan kicsivel többet, mint hármat cserél egy meccsen

Ugye a maximális cseréket már kiveséztük, most pedig következzen a többi. Négyszer csak 8 esetben cserélt, háromszor már 20 meccsen, két cseréje csak 3 mérkőzésen volt, egy cseréje pedig kettőn. Ha ezeket a számokat átlagoljuk, akkor 3,29-et kapunk, azaz átlagosan ennyit cserél meccsenként a mester. Ez alig több, mint a korábbi szabályban engedélyezett három cserelehetőség. Zidane vagy azért nem használja ki minden lehetőségét, mert feleslegesnek tartja a plusz két cserét úgy általában véve, vagy azért, mert szerinte a csapatnak nincs szüksége rá. Ezt sajnos mi nem tudjuk.

Vigóban a Real Madrid kispadján ott ült a két cserekapus, Lunin illetve Altube, aztán ott volt még Militao, Marcelo, Isco, Rodrygo, Asensio és Hugo Duro. Csak Asensio állt be, és melegíteni is csak őt küldte el Zidane. Még annak ellenére sem volt hajlandó más játékost beküldeni, hogy a csapata a második félidőben szenvedett, pedig Rodrygo még tudott volna lendületet vinni.

Azonban ha a francia edző cserére szánja el magát, az nem szokott drasztikus lenni, nem járnak gyakran formációváltással. Még annyit érdemes megjegyezni, hogy Zidane az első cserét általában a 65. percben szereti bemutatni.

Teljes menetrend