Fejléc kép
Fórumajánló
Eden Hazard piaci értéke szabadesésben
2021-03-24 10:25 d.gergo as.comtransfermarkt.com
Eden Hazard piaci értéke szabadesésben Átigazolási hírekEgyéb hírek

Eden Hazard Madridban töltött ideje folyamatos sérülésekkel van megátkozva, érkezése óta az aktuális sérülése a 11. alkalom, hogy egészségügyi okokból kidőlt a Real Madrid keretéből.

Eden Hazard 100 millió euró fejében érkezett a Chelsea csapatából a Real Madridhoz, nagy várakozások közepette. A Real Madridban 2019 nyara óta mindösszesen hét gólpasszig és négy gólig jutott a belga játékos, és még egyszer sem láthattuk tőle habfehér szerelésben azt a teljesítményt és formát, amit a Stamford Bridge stadionban megszokhatott tőle a publikum.

Ez a lecsúszás a piaci értékén is meglátszik a játékosnak, legalábbis az erre szakosodott Transfermarkt szakértői szerint. A belga ígéret piaci értéke 110 millió eurót zuhant a Chelsea játékosaként beállított csúcshoz képest, az akkori 150 millió euróhoz képest jelenleg 40 millió euróra értékelik őt a Transfermarkt-nál – a játékos piaci értéke legutóbb akkor volt ilyen alacsony, amikor 2012 nyarán elhagyta a Lille egyesületét, és csatlakozott a Chelsea csapatához.

Forrás: transfermarkt.com

A jelenleg 30 éves játékos piaci értéke az Angliában töltött évek alatt folyamatosan emelkedett. 2014-ben már 48 milliónál állt, 2015-ben már 70 milliónál, 2017-ben felugrott 75 millióra, 2018 végén pedig már 150 millió euróra ugrott – ebben nagy szerepe volt mondjuk Neymar 222 millió eurós Párizsba igazolásának is, írja a spanyol AS napilap. A Real Madrid ekkor lépett, és a belga játékos piaci értéke azóta is szabadesésben van. Természetesen ennek oka, hogy az itt eltöltött közel két teljes szezonból gyakorlatilag egy évet (a Transfermarkt nyilvántartása szerint a mai napig 352 napot) az orvosi szobában töltött a belga.

Teljes menetrend