Fejléc kép
Fórumajánló
Ødegaard nem biztos benne, hogy Madrid lenne a legjobb hely számára
2021-03-24 10:08 d.gergo as.com
Ødegaard nem biztos benne, hogy Madrid lenne a legjobb hely számára Átigazolási hírekNyilatkozatok

Martin Ødegaard folyamatosan, mérkőzésről-mérkőzésre fejlődik az Arsenal játékosaként. A norvég játékos egyértelműen a pályafutása szempontjából legjobb döntést hozta meg azzal, hogy januárban kölcsönkérte magát egy másik csapathoz, és az Arsenalban mutatott teljesítménye alapján nehéz megérteni, hogy miért kapott olyan kevés lehetőséget Zidane-tól.

Ødegaard még a sok erőt követelő angol labdarúgásban is bizonyítani tudta tehetségét, és azt a teljesítményt nyújtotta, amit a Real Socieadadban is láthattunk tőle a tavalyi szezon során. Kiemelkedő játékos lett Mikel Arteta középpályáján, ami a legutóbbi West Ham elleni mérkőzésen volt igazán szembetűnő.

Az ágyúsok háromgólos hátrányból egyenlített a Real Madrid kölcsönjátékosának szerves részévtelével. Bár a norvég nem lőtt gólt és nem adott gólpasszt ezen a meccsen, a csapat tempóját ő diktálta a középpályáról. A játékost meg is választották a mérkőzés legjobb játékosának, és bekerült a Premier League “Team of the week” összeállításba is a héten legjobban teljesítő játékosok közé.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Ødegaard kiemelkedő teljesítménye külön dicséretet érdemel figyelembe véve, hogy milyen akadályokon kellett a játékosnak átlendülnie Londonba érkezése után. A norvég a megfelelő meccsrutin hiányában érkezett az Arsenalhoz, és alkalmazkodnia kellett egy egészen másfajta labdarúgáshoz. Harcolnia kellett helyéért a kezdőcsapatban, házon belül a friss felfedezett, utánpótlásból érkező 20 éves Emile Smith Rowe volt az ellenfele.

De Ødegaard előtt semmi nem tudott akadályt jelenteni: néhány hét alatt top formába lendült, a Premier League stílusa jól fekszik neki, és Rowe mellett is megférnek egymással: Arteta az angol középpályásnak inkább szélső szerepet adott, hogy ezzel lehetővé tegye, hogy a két játékos egyszerre is a pályán lehessen.

Ødegaard jövője a Real Madridban
Ødegaard Angliában nyújtott teljesítménye meggyőzhette a Real Madrid vezetőségét arról, hogy létfontosságú szerepet érdemel a játékos a klub jövőjében. Azonban egy ember nem olyan biztos ebben a jövőben, ez pedig nem más, mint maga Ødegaard – számol be a spanyol AS.

Mikor jövőjéről kérdezték egy sajtótájékoztatón, a norvég játékos így nyilatkozott: “Nem gondolkoztam még azon, hogy mi fog történni nyáron. A kölcsönszerződésem a szezon végéig érvényes az Arsenal-ban. Meglátjuk majd, mit hoz a nyár. Korábban is mondtam már, hogy mi a fontos számomra: a kulcsszavak itt a stabilitás és fejlődés”.

Ødegaard beszélt az Arsenal vezetőedzőjével ápolt kapcsolatáról is: “Nagyon jól kijövök vele, hihetetlen ember. Sokat tudok még tanulni tőle, csak jobban kell hegyeznem a füleimet, és oda kell figyelnem rá”.

Teljes menetrend