Fejléc kép
Fórumajánló
A PSG Viníciust szeretné, ha Mbappé távozik
2021-04-01 11:13 ___Samy___ as.com
A PSG Viníciust szeretné, ha Mbappé távozik Átigazolási hírek

A spanyol ABC nevű lap szerint a francia klub vezetése már tudja, hogy Mbappé nem fog szerződést hosszabbítani, Leonardo pedig Vinícius Jr-t nézte ki a távozó francia helyére.

A Real Madrinál úgy néz ki eldöntötték, idén nyáron Haaland a prioritás, de nem vették le a tekintetüket Florentino Perez fő célpontjáról, Kylian Mbappéról sem. Úgy néz ki, hogy a norvég játékos könnyebben és olcsóbban megszerezhető, mint a francia, de a Real Madrid vezetősége mindenképp Madridban szeretné tudni a PSG ászát. Ha erre bármi esély mutatkozik, megteszik a lépéseket. A PSG-nél pedig már elfogadták, hogy elveszítik a legnagyobb sztárjukat és már a jövőt tervezik.

Mbappé nem hosszabbít a PSG-vel

AZ ABC szerint Mbappé nem fogja meghosszabbítani a jelenlegi szerződését, ami 2022-ben jár le. A francia támadó már számos ajánlatot utasított vissza, mivel szeretne egy még ambíciózusabb projekt részese lenni a jövőben, a Real Madrid pedig a legesélyesebb csapat. A játékos már gyerekkora óta Real Madrid drukker, a példaképe Cristiano Ronaldo, akinek a poszterei régen ellepték a szobájának falát.

Az idei nyár lesz az utolsó lehetőség arra, hogy a PSG pénzt lásson a játékosért cserébe. 180 millió eurót fizettek érte az Monacónak 2018-ban, hiszen az első évet kölcsönben töltötte Párizsban, a Pénzügyi Fari Play miatt. Mindezt azután jelentették be, hogy Neymar 222 millió euróért lett a játékosuk. A PSG most 225 millió eurót vár Mbappéért, azonban a Real Madridnak több lehetősége is van az ár csökkentésére.

Vinícius Jr. az üzlet részese lehet

A Real Madrid csökkentheti Mbappé vételárát, ha belevonja Viníciust az üzletbe. Az ABC szerint a PSG szívesen látná a brazilt a csapatban. Ezzel az ajánlattal Perezék 60 millió eurót spórolnának, azaz 165 milliót kellene így kifizetni Mbappéért. A Transfermarkt szerint egyébként a brazil szélső piaci ára 40 millió euró, 2018-ban 45 milliót fizettek érte a madridiak.

A spanyol újság azt is megjegyzi, hogy a Real Madrid és a PSG vezetőségének a kapcsolata már évek óta szívélyes, Floretino Perez és Nasser Al Khelaifi jól kijönnek egymással. Ez egy kulcstényező lehet az üzletben, ráadásul a franciák szeretnék Viníciust, ha el kell adniuk Mbappét.

Teljes menetrend