Fejléc kép
Fórumajánló
Indul az elnökválasztási kampány a Real Madridnál
2021-04-02 07:54 d.gergo
Indul az elnökválasztási kampány a Real Madridnál Egyéb hírek

A Real Madrid hivatalos közleményben adta hírül, hogy Florentino Pérez meghirdette a következő elnökválasztást a klubnál – aki jelölt szeretne lenni, az április 12-ig adhatja be jelentkezését.

Amennyiben egynél több jelölt lesz a listán, egy bizottság fogja meghatározni, hogy mikor és milyen formában lesz lebonyolítva a szavazás az elnökválasztáshoz, és szavazni természetesen postai úton is lehetősége lesz a socioknak. Meglepő lenne, ha a klub jelenlegi elnöke, Florentino Pérez nem indulna a választáson, főleg figyelembe véve a tényt, hogy az általa átvitt stadionfelújítási projekt még nem ért véget, és Pérez az átadásnak még biztosan elnökként szeretne szemtanúja lenni. A 2026-os választásokon már elképzelhető, hogy emelt fővel távozik és átadja a stafétát az akkor már 78. életévét töltő szakember, de a hamarosan esedékes választáson ez nem valószínű, hogy bekövetkezik még.

A poszt-Pérez érára már megindult a találgatás, többek közt olyan neveket dobott be a sajtó, mint Ramon Calderon, Rafa Nadal, Emilio Butragueno vagy Manuel Sanchis, ám közülük is vannak, akik még nem felelnek meg az elnöki kritériumoknak (többek közt minimum 20 éves, megszakítatlan klubtagság és komoly pénzügyi háttér).

Az aktuális elnökválasztásra április 3-ától április 12-ig lehet “beküldeni az önéletrajzot”, az elfogadott jelölteket ezután hirdetik majd ki hivatalosan.

Teljes menetrend