Fejléc kép
Fórumajánló
Asensio: “Nagy hét áll előttünk és fontos volt a győzelem”
2021-04-04 11:34 ___Samy___ realmadrid.com
Asensio: “Nagy hét áll előttünk és fontos volt a győzelem” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Ezúttal a gólszerző Marco Asensio és Thibaut Courtois értékelte a csapat teljesítményét a lefújást követően.

Asensio

“Tudtuk, hogy ez a mérkőzés fontos a számunkra. Győznünk kellett, hogy még magabiztosabbak legyünk és ezt meg is tettük. Jól játszottunk és megszereztük a három pontot.”

“Megvoltak a lehetőségeink a győzelemhez. Sok helyzetet alakítottunk ki és összességében nem aggódtunk emiatt túl sokat. Nagy hét áll előttünk. Nagyon fontos volt, hogy ma megszerezzük a győzelmet. Most már a Liverpool elleni párharca és a Barcelonára kell koncentrálnunk. Mindkét párharc nagy igényeket támaszt és biztosra kell mennünk, hogy olyan teljesítményt nyújtunk, amit a Real Madrid megkövetel.”

Három gól három meccsen

“Ez az, amiért edzek. Ki kell várnod a lehetőséged és megragadnod azt, mikor eljön – a gólok a jutalmak. Hálás vagyok a gólokért és, hogy ezzel segíthetem a csapatot. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert most jön a szezon legfontosabb szakasza. Ez mind a folyamat része. Jól érzem magam és biztos vagyok benne, hogy még jobb meccseket és még több gólt láthatunk majd.”

“Volt egy jó néhány sérülésünk idén, de csapatként átjutottunk ezen. Ezzel a mentalitással kell tovább folytatnunk, és mindenkinek ki kell vennie a részét.”

Courtois

“Az első félidőben nyújtott teljesítményünk nagyon jó volt és talán még szerezhettünk volna egy, vagy akár két gólt is. Ezt fenn tudtuk tartani a második félidőben is, de a dolgok egy kicsit nehezebbé váltak a hosszú labdák és a szél miatt. Aztán két csatáros játékra álltak át. Számos hosszú labdával és beadással operáltak, és ha a szél felőled fúj, akkor ez a taktika kifizetődő. Jól alkalmazkodtunk ehhez és megnyertük a mérkőzést.”

“Higgadtak maradtunk és megszereztük a második gólt. A Mester eszközölt egy néhány változtatást. Mikor olyan sok hely van elől, akkor megpróbálod megszerezni a harmadik találatot, de a legfontosabb dolog az volt, hogy nem kaptunk gólt. Jó érzésekkel és magabiztossággal hagytuk el a pályát a Liverpool elleni mérkőzés előtt.”

A szél is szerepet játszott

“Lucas passza majdnem túl jutott rajtam a szél miatt. A labda felgyorsult, de időben reagáltam. Mindig fontos, hogy segítsd a csapatot, ahogy azt a többiek is teszik. Mindannyian örülünk.”

Koncentrálás a nagy áprilisra

“Keményen harcoltunk az egész szezon során azért, hogy áprilisban még minden fronton harcban legyünk. Most nyomást helyeztünk az Atleticóra és a Barcelonára. Továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért. Lesz két izgalmas mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában és szeretnénk messzire jutni a sorozatban. Biztosak akartunk lenni abban, hogy ebbe a helyzetbe kerülünk. Reméljük, hogy a győztes szériával eljuthatunk egészen április végéig.”

Teljes menetrend