Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Örülünk, mert fegyelmezetten és hatékonyan játszottunk”
2021-04-04 10:49 ___Samy___ realmadrid.com
Zidane: “Örülünk, mert fegyelmezetten és hatékonyan játszottunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Zinedine Zidane, aki tegnap elérte a 250 mérkőzéses mérföldkövet a kispadon, így nyilatkozott a lefújást követően.

“Ahogyan mindig elmondom, egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk. A játékosok szintén. Úgy véljük, nagyon jól játszottunk ma. Remekül kezdtünk és ez a lényeg. Most ki kell pihennünk magunkat és a következő mérkőzésre kell gondolnunk, de nem ragadtathatjuk el magunkat egyik vagy másik kiírást illetően. Mindkettőre egyaránt koncentrálnunk kell. Nagyon keményen dolgoztunk idáig a szezonban, és most élveznünk kell a pillanatot. Tovább kell folytatnunk és el kell fogadnunk mindazt, ami jön.”

“Jelenleg nagyon jól teljesítünk, mivel az eredmények fontosak, hogy versenyben maradhassunk mindkét fronton; ugyanakkor a teljesítmény is az. Jól védekezünk. Nem kaptunk ma gólt és nagyon jól védekeztünk. Ez fontos a számunkra. Három középhátvéddel kezdtünk: Mendy, Nacho és Militao, Marcelo és Lucas pedig a széleken. Aztán ha nálunk volt a labda, akkor váltottunk. A védekezés szempontjából mindenkinek megvan a szerepe, de minden játékos képes hozzájárulni a csapat játékához több poszton is.”

Asensio

“Elégedett vagyok Marcóval. Egy játékos számára fontos, hogy gólokat szerezzen, mert ez magabiztosságot nyújt neki és neki gólt kellett lőnie. Úgy látom, hogy jó formában van, akárcsak a csapat többi játékosa, nem csak Marco. Ami a keddet illeti, és hogy felépülnek-e a játékosaim vagy sem, remélem Fede és Eden bevethetőek lesznek. A mai mérkőzésen nem kaptak lehetőséget, de ahogy mindig, most is várunk és remélem, hogy pályára tudnak lépni.”

“Marco és mindenki más is keményen dolgozik minden nap. Arra koncentrál, hogy segítsen a csapatnak, mert ő egy nagyon jó játékos és ezt mindannyian tudjuk. Időnként küzdöttünk a szezon során és most élvezni fogjuk mikor mindenki egészséges lesz. Még magabiztosabbak vagyunk, tudjuk mi a tét, harcolunk mindkét kiírásban és ugyanígy kell tovább folytatnunk. Beszélhetnék minden játékosról, de csak Asensiót említettétek meg nekem. Beszélhetnék nektek Marceloról, Militaóról, Iscoról és minden olyan játékosról, akiknek kevesebb játékidejük van. Most ki kell élveznünk azt, amit tettünk, mert nem könnyű. Aztán a figyelmünket a keddi, Liverpool elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre kell fordítanunk.”

Marcelo

“Nagyon jól mozgott. Mostanában nem játszott sokat és mégis fantasztikus volt. Tudjuk, hogy Marcelo képes számos poszton játszani a pálya minden részén. Tud belül, tud kívül vagy feljebb játszani, mindezt jól. Mindannyian örülünk a teljesítményünknek, mert nagyon fegyelmezett és hatékony volt, és ez vonatkozik a labdatartásra is.”

Vini Jr.

“Képes sokat adni a csapatnak, és ezt ma is megtette. Idén sokszor ott van a kezdőben, mint legutóbb Vigóban, de most a padról állt be. Tisztában vagyunk vele, hogy ha van helye befutni, akkor a hatalmas tempója valóban megteremti a különbséget. A második gól is erről szólt, befutott az üres területre és tökéletesen ívelt Karim elé.”

Teljes menetrend