Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Soha nem veszünk semmit garantáltnak”
2021-04-05 16:03 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Soha nem veszünk semmit garantáltnak” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, első mérkőzés 2021 ÁPR 06 (kedd) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-1

A Real Madrid kedden este a Liverpool ellen szerepel majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. Zidane mérkőzés előtti nyilatkozata:

“Egyenes kieséses párharc lesz, ami két meccsen dől majd el. Tudjuk, hogy 180 percig vagy tovább tart majd, a legfontosabb most a holnapi meccs lesz. Tovább nem is tekintünk egyelőre. Szeretnénk jól teljesíteni holnap, és csak erre gondolunk most”.

“A Liverpool egy összetett csapat. A három.támadójukról beszélnek a legtöbbet, jogosan ugyan, de az egész csapat erős, és egységet alkotnak. A csapatra, mint egészre érdemes összpontosítani, nem pedig kiemelni egy-egy nézőpontot. Tudjuk, hogy a három csatár nagyon veszélyes tud lenni, és mindenre oda kell figyelnünk”.

Az év legfontosabb meccse?
“Igen, mert ez a soron következő. Fontos meccs, csakúgy, mint a legutóbbi az Eibar ellen. Most a Bajnokok Ligájában vagyunk, ez a következő meccsünk, és csak erre összpontosítunk”.

Trófea a szezon végén?
“Megérdemeljük, hogy legyen valami. Én biztos vagyok a csapatomban, tudjuk hogy mire képesek. De a külvilágban zajló dolgokat nem tudjuk befolyásolni. Csak annyit tehetünk, hogy a munkánkra összpontosítunk minden nap. Ez a csapat sokszor tud fordítani, ez a jó ebben a klubban. Soha nem veszünk semmit garantáltnak. Soha, soha. Amíg van remény, addig van élet. Két tornában még ott vagyunk, és keményen fogunk harcolni. Voltak nehéz pillanataink, de ez nem jelent semmit. Harcolnunk kell tovább. Kemény meccs lesz a Liverpool ellen, nagyon nehéz lesz”.

Sérültek a Liverpool-nál
“Nem tudom, hogy ez gyengeség-e. Vannak más játékosaik is, akik be tudnak szállni a kiesettek helyére, ahogyan nekünk is. Sok a hiányzónk, de a keretben van az erősségünk. Mindig lesz olyan, hogy valaki hiányzik, és ugyanez a helyzet a Liverpool-nál is”.

Hazard
“Az a fontos, hogy jól érezze magát a visszatérésre, és hogy teljesen felépüljön. Nem gondolom, hogy legutóbb elsiettül volna a visszatérését, mert jól érezte magát. Soha nem kockáztatunk. Ha a játékos egészséges, akkor a csapattal akarjuk látni. Fokozatosan kell haladnunk vele, és meglátjuk, hogy mikor tud visszatérni”.

Hivatalos a Liverpool elleni keret

“Minden játékosunkra szükségünk van, mindig. Természetesen olyankor nehéz kiválasztani a kezdő tizenegyet, de azt szeretném mindig, hogy mindenki egészséges és bevethető legyen. Nem szeretem, ha bárki is sérült. Szeretnénk mihamarabb visszakapni Eden-t is mihamarabb, mert sok sérülésünk volt. Remélem, hogy a szezon vége előtt vissza tud térni mindenki”.

Benzema
“Minden játékos tudja, hogyan kell játszani, és mindenki kiérdemelte a helyét ebben a klubban. A legjobbak vannak itt. Mindenki jól megérti magát Karimmal, és ő is jól megért mindenkit. Jó a kémia közöttük, és ez látszik is a pályán”.

Klopp
“Top edző, aki már hosszú ideje a szakmában van, és nagyon tapasztalt. Mindenkinek megvannak a saját jellemvonásai. Nem kell azt csinálnia, mint amit én csinálok, nekem sem kell úgy dolgoznom, ahogy ő teszi. Szeretek tanulni, és sokat is tanultam már eddig. Klopp sok dolgot elért már a múltkori Bajnokok Ligája siker előtt is. Mikor edzőnek tanultam, sokat tanultam sok embertől. Minden edzőnek saját stílusa van, nem kell másokat lemásolni”.

Hasónlóságok a kijevi döntővel
“Nem élünk a múltban, az már nem számít. A jelenre kell összpontosítanunk. Nekik és nekünk is más meccs lesz ez, és így is kell megközelítenünk. Egy más mérkőzésre készülünk”.

Salah
“Nem az én játékosom. Huszonöten vannak a keretben, én pedig jelenleg a Real Madrid edzője vagyok, és élvezem minden pillanatát. A holnapi meccs érdekel csak, és hogy olyan játékosok ellen lépünk majd pályára, mint Salah”.

Rasszizmus
“Egy dolog biztos: ha rasszizmusról van szó, akkor zéró toleranciát kelll alkalmazni. Nem tudom, mi történt tegnap, de ez ugyanolyan, mint a tisztelet. Tis.ztelned kell a másikat, ez a legfontosabb. A rasszizmus egy komoly probléma, amit nem szabad tolerálnunk semmilyen szinten. A sokszínűség tesz minket jobbá”.

Teljes menetrend