Fejléc kép
Fórumajánló
Varane: “Gyerekkorom óta nyomás nehezedik rám, hogy nyerjek és fejlődjek”
2021-04-06 12:04 ___Samy___ marca.com
Varane: “Gyerekkorom óta nyomás nehezedik rám, hogy nyerjek és fejlődjek” Nyilatkozatok

Raphael Varane 28 évesen arra készül, hogy megnyerje karrierje ötödik Bajnokok Ligája serlegét. Ennek kapcsán a MARCA munkatársainak elmesélte, hogy már gyerekkora óta nagy rajta a nyomás és elárulta a titkát, hogy miként tud ilyen sikeres lenni ezen a szinten.

“Számomra a nyomás a barátot jelenti. Ő a hajtőerő. Szerintem a nyomás még jobbá tesz. Adrenalinal lát el és segít gyorsabban gondolkodni, még koncentráltabbá tenni és még intenzívebben játszol a mérkőzésen. Úgy fogalmaznék, hogy a rémisztő nyomásnak motiválnia kell, hiszen gyorsabban futsz ha félsz.”

A francia középhátvéd mesélt a mérkőzéseken jelen lévő mentalitásáról is.

“Nem hiszem, hogy a játékstílusomból adódóan azonnal arra gondolnátok, hogy én egy harcos vagyok. Ugyanakkor elismerem, hogy harcos mentalitásom van. Nagyon szeretem a kihívásokat. Minél nehezebb, annál jobban élvezem. Minél kevésbé hisztek bennem, én annál motiváltabb vagyok. Én így létezem és gondolkodom, és ez segített nekem elérni a legmagasabb szintre és ott is maradni számos évig.”

Varane már szinte mindent megnyert, amit csak meg lehetett, de az ambíciója mit sem változott.

“Azt mondanám, hogy ez természetes, velem született dolog, aztán a tapasztalatok által fejlődtem benne. Az én esetemben napi kihívás volt az, hogy legyőzzem a bátyámat, hogy elérjem az ő szintjét és fejlődjek. Gyerekkorom óta nyomás nehezedik rám, hogy nyerjek és még jobbá váljak, és ez az egész életem során velem lesz.”

Mi Varane sikerének titka?

“Ahogy már mondtam, vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Viszont mikor a csúcson vagy, emlékezned kell a nehéz pillanatokra is, mikor próbálkoztál idáig eljutni. Erre kell gondolnod: ‘Szenvedtünk, nehéz pillanatokon vagyunk túl, küzdenünk kellett, hogy eljussunk idáig és most megcsináltuk.’ Minél nagyobb a nyomás, annál nagyobb az izgalom. Ez a boldogság robbanása.”

Teljes menetrend