Fejléc kép
Fórumajánló
Klopp: “Nem érdemeltünk ma győzelmet”
2021-04-07 09:18 d.gergo liverpoolfc.com
Klopp: “Nem érdemeltünk ma győzelmet” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, első mérkőzés 2021 ÁPR 06 (kedd) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-1

A Real Madrid 3-1-es sikere után a vendégek vezetőedzője, Jürgen Klopp is értékelte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését.

Értékelés
“Először is, és ez a legfontosabb, szerintem nem érdemeltünk ma győzelmet. Nem játszottunk elég jól, ez foglalkoztat most engem a leginkább. Különösen az első félidőben nem voltunk jók. Nagyjából rendben volt a nyomásgyakorlásunk, sokszor kellett hosszú labdákat megjátszaniuk rendes cél nélkül”.

Hibák
“Tudtunk labdákat szerezni, de el is vesztettük hamar, ami nem segített nekünk… A fociban teljesen normális a hibázás, de jó helyen kell hibázni is. Ha így történik, akkor még vissza tudod szerezni a labdát, nyomást tudsz gyakorolni az ellenfélre, ilyesmik. De ha teljesen váratlan helyzetekben passzolsz az ellenfél lábához, az már trükkös tud lenni”.

“Bekaptuk az első gólt, a másodikat pedig tálcán kínáltuk, de nem is ez volt a gond a meccs alatt… A második félidőben jobban teljesítettünk, jobb focit játszottunk, próbáltunk helyzeteket kialakítani. Nyilvánvalóan nagyon nehéz egy szenvedélyesen játszó és mélyen védekező Real Madrid ellen, tudva hogy a kontrákból milyen veszélyt tudnak jelenteni”.

“Nem tetszett a játékunk az első félidőben, nem voltunk valahogy ott, ez pedig a mi hibánk, és itt kell egyértelműen tükröt állítani magunk elé. Az olyan hibák megeshetnek, mint amit a második kapott gól előtt követtünk el: rosszul mérjük fel a helyzetet, passzolni akarunk a kapusnak… Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor lehetőséget adtunk az ellenfélnek a támadásra, máskor is elveszítettünk labdákat és a Real Madrid túl könnyen átjutott rajtunk, amilyen gyorsak”.

Idegenbeli gól
“Sikerült egy gólt szereznünk, ami egyértelműen pozitív dolog. Az egyetlen pozitív dolog az este során. Többet érdemeltünk volna ennél az eredménynél? Őszintén, nem vagyok benne biztos”.

Szabálytalanság Mané-val szemben a Real második gólja előtt
“Sadio esetéről annyit kell elmondanom, hogy nem értettem, mit csinált a játékvezető. Számomra ez személyes volt, mert láttam a bírón, hogy attól az esettől kezdve bármikor is esett el Sadio, nem kapott érte semmit. Elkönyvelte magának azt a szabálytalanságot, mint műesés, és onnantól kezdve nem fújt semmit neki, pedig az az eset is egyértelmű szabálytalanság volt. Ez nincs rendben, és ezt mondtam is neki a lefújás után. De ez nem változtat semmin, nem a játékvezető vesztette el a meccset nekünk, hanem mi nem voltunk elég jók ahhoz, hogy jobb eredményt tudjunk elérni”.

Keita cseréje az első félidőben
“Taktikai csere volt, nem sérülés miatt hoztam le. Nem Naby volt a felelős az első félidőben történtekért, mint ahogyan azt próbáljátok beállítani ezek után. Nem voltunk elég jók, ő sem volt elég jó. Több játékost is lecserélhettem volna abban a pillanatban, láttátok ti is a meccset. Nem róla szólt a dolog, és most nem vagyok boldog, mert úgy állítjátok be, mintha az ő nyakába lehetne varrni mindent. De nem így van”.

A Real Madrid dicsérete
“A Real Madridban játszik a világ legjobb középpályásai közül három, akik a pályán úgy dolgoznak össze, mintha már vagy húsz éve együtt játszanának. Modric, Kroos és Casemiro is nyomás alá tudnak azonnal helyezni téged egy labdaszerzést követően, és nem lehet tudni ilyenkor azt sem, hogy a támadók éppen hol helyezkednek, mert ők is folyamatosan futnak és pozíciót váltanak.

“Az ilyen hibák, mint a mai, megtörténhetnek egy Real Madrid ellen, nem is ez a bajom. Ha egy labdát elvesztesz, megesik az ilyen, de mi túl sokszor veszítettük el a labdát. Az elődöntőbe jutást ki kell érdemelni a teljesítményeddel, és ma nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset. Az egyetlen jó hír az, hogy lesz egy visszavágó, de azt sem előnyös helyzetből várjuk. Nyomás alatt vagyunk, és meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk ezzel megbirkózni”.

Bajnokság és Bajnokok Ligája
“Nem válogathatunk, mindenért harcolnunk kell. Nem úgy megy ez, hogy most hozunk egy döntést hogy a Bajnokok Ligájában már nincs esélyünk. A bajnokságban is harcolnunk kell a végsőkig, és így is fogunk majd tenni. Ma nagyon jó eredményt ért el a Real Madrid, és sokkal jobban kell majd játszanunk a visszavágón, nem játszhatunk úgy, mint ma. Pár évvel ezelőtt például a Barcelona ellen kaptunk ki 3-0-ra, miközben remek meccsünk volt, ez a nagy különbség. Képesek vagyunk sokkal jobb teljesítményre, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez jövő héten sikerüljön. Most pihennünk kell, és az Aston Villa elleni meccsre kell összpontosítanunk, nagyon fontos összecsapás lesz számunkra”.

“Ha veszítesz, szembe kell nézned a kritikákkal, ezzel nincs is problémám. Láttam jó dolgokat a pályán azért. Ha a Real Madridnak hosszú labdákkal kell operálnia a félpályánk közepén, akkor tudod, hogy nem rossz a helyzet. Az volt a gond, hogy túl sok labdát adtunk el túl könnyen. Az első félidőben szerintem nem is volt kaput eltaláló lövésünk, ami szintén nem jó jel egy focimeccsen. A félidőben aztán próbáltunk fújni egyet, és újból kezdeni tiszta lappal, ez volt a cél. Szereztünk egy gólt, és jobban is játszottunk, meglehetett volna a második gól is, nagyszerű lett volna számunkra. Az első félidőt nem tette volna szebbé, de a végeredményt igen… De ez a helyzet most. Ha a visszavágón jobban tudunk játszani, és nem követünk el olyan hibákat, mint ma, akkor egy teljesen más meccset láthatunk, és meglátjuk, hogy úgy milyen eredmény születik majd”.

Szurkolók nélkül az Anfield-ben
“Teljesen más így játszani. Nézzétek csak meg a Barcelona elleni elődöntő visszavágót, amikor a meccs 80 százalékát a stadion atmoszférája adta. Enélkül kell majd most fordítanunk. Nem mondhatom azt, hogy úgyis megfordítjuk, mert mindig megfordítjuk. Persze, időről-időre sikerül, de mindig voltak szurkolók a stadionban. Most nem lesznek ott velünk, és nem tudhatom biztosra, hogy sikerülni fog-e a fordítás. De azt megígérhetem, hogy tisztességgel meg fogjuk próbálni”.

“A fiúk ma is nagyon akartak, de az első félidőben sehogy sem jött össze a dolog. Ezt ki kell elemeznünk, meg kell változtatnunk, amit kell, és jövő héten újra próbálkozhatunk. Trükkös lesz továbbjutni a Real Madrid ellen az Anfield-ben így, hogy a szurkolók nem lehetnek majd ott. A ma esti meccs is nagyon furcsa és nagyon nehéz volt, egy másfajta pályán. Az Anfield legalább egy rendes stadion, ami jó lesz nekünk”.

Teljes menetrend