Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Még mindig hosszú az út előttünk”
2021-04-07 08:04 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Még mindig hosszú az út előttünk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, első mérkőzés 2021 ÁPR 06 (kedd) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 3-1

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid győzni tudott a vendég Liverpool ellen. Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata:

“Örülök a játékosaimnak. Felkészülünk a mérkőzésekre, és ez messze nem könnyű. Sikerült folytatnunk a jó szériánkat, és már a legelejétől jól kezeltük a mai összecsapást. Kicsit szenvedtünk a második félidő elején, volt ott egy másik csapat is a pályán, akik az első helyzetükből aztán gólt is szereztek. De végül a 3-1-es eredmény megérdemelt volt. Nagy erőfeszítéseket tettünk ma. A játékosok fáradtak, és most ki kell élveznünk ezt a győzelmet, és ki kell pihennünk magunkat. Holnaptól a szombati meccsre összpontosítunk+.

“Nem változtattunk alapvetően semmin. Militao játszott Varane helyén. Az volt az elképzelés, hogy 4-3-3-ban játsszunk, és kitartsunk amellett, amiből felkészültünk a meccs előtt. Örülök minden játékosomnak, mert nem egyszerű dolog, mikor az utolsó pillanatban dől ki valaki. Idén sok dologgal kellett már megküzdenünk, és mindenre készen állunk; ezt ma is megmutattuk”.

Vinicius
“Nem tudom, hogy ez volt-e az eddigi legjobb teljesítménye nálunk, de két gól egy negyeddöntőben igazán jelentős dolog számára és a csapat számára is. Keményen dolgozik, mint a többiek. Mindig fontos egy játékos számára, hogy gólt tudjon szerezni. Örülök neki. Kiváló munkát végzett ő is és a többiek is, különösen ami a védekezést illeti. Tudjuk, hogy milyen jó játékos Vini, amikor területe van a pályán, mint most az első góljánál. Örülök, mert ha egy dolog hiányzott a játékából, akkor az talán a gól volt. Látva hogy milyen keményen dolgozik, ez a mostani két gól biztosan löketet ad majd neki és a csapatnak is. Megérdemli”.

Bajnokok Ligája esélyek
“Nem kerültünk közelebb semmihez. Még nem nyertünk semmit. Örülünk ennek az eredménynek, a játékosok csodálatos munkát végeztek minden idei problémánk ellenére. Tetszik nekünk, ahogy haladunk. Még mindig hosszú az út előttünk, két sorozatban harcolunk továbbra is. Ez volt az első meccs a Liverpool ellen, és tudjuk, hogy vár még ránk a visszavágó. Olyan mentalitással megyünk majd arra a mérkőzésre, mintha 0-0 lenne az állás. A visszavágó is kemény meccs lesz”.

“Minden játékos átmegy keményebb időszakokon, nem könnyű nekik sem, de biztos vagyok, hogy ez a csapat képes megfordítani a dolgokat. Keményen harcolnak a pályán és mindent beleadnak a meccseken. Nincsenek határai a csapatnak, ez nagyszerű dolog. Mindig többet akarnak. Nagy tapasztalattal rendelkező játékosaink vannak, akik nagyon sokat nyertek már eddig, de folytatni akarják továbbra is, és ez megmutatja a keret jellemét”.

Taktika
“Felkészülünk minden meccsre. Tudtuk, hogy a szélső védőik nagyon támadó szellemben játszanak, és hogy ilyen értelemben problémát tudnak jelenteni nekünk. Jól felkészültünk, és aztán a játékosokon múlik minden a pályán. Különösen jó volt a védőmunkánk ma. Először is a védelemnek kell jól működnie, és mindenki besegített ebbe. Tudjuk, hogy a helyzetek pedig jönni fognak, és jöttek is. Az első gól gyönyörű volt, Toni Kroos hihetetlen labdájával és Vinicius tempójával”.

Casemiro, Kroos, Modric
“Ismerjük a játékosainkat, és természetesen nagyszerű munkát végeznek. Nagyon tapasztaltak, és szeretnék megmutatni, hogy milyen jók. Ezt folyamatosan bizonyítják is”.

Szurkolók nélkül
“Le kell játszanunk a visszavágót, szurkolókkal vagy nélkülük. A Liverpool az ellenfelünk, és mindent bele fognak adni majd. Készen kell állnunk. Tudjuk, hogy ugyanígy kell teljesítenünk majd a visszavágón is”.

Klopp megjegyzése a Di Stéfano stadionról (“Ez egy edzőpálya”)
“Nem tudom mit mondott, nem is akarok róla beszélni. Ez a stadionunk. Itt játszunk, és büszkék vagyunk arra, hogy az Alfredo Di Stéfano stadionban játszhatunk”.

Teljes menetrend