Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema: “Messi mindent megtesz a Barcelonáért”
2021-04-08 09:35 ___Samy___ as.com
Benzema: “Messi mindent megtesz a Barcelonáért” El Clásico

Karim Benzema a LaLiga hivatalos oldalának adott interjújában a közelgő El Clásicóról beszélt. Elmondása szerint a Barcelona nagyban függ Lionel Messitől.

Benzema az El Clásicót a világ legjobb mérkőzéseként írta le. A francia csatár nyilatkozata a keddi, Liverpool elleni mérkőzés után készült, amit a Real Madrid 3-1 arányban nyert meg. A következő csapat most a Barcelona, amire Benzema szerint úgy tekintenek, mint egy döntőre.

“Számomra az El Clásico a világ legjobb mérkőzése. Azonban nem csak szerintem, hanem mindenki szerint, mert két hatalmas történelemmel rendelkező csapatot foglal magába és ez mindig is egy fontos mérkőzés volt.”

A hármas csata a tabella élén elég heves lesz az idény végéhez közeledve. A második helyzetett Barcelona csak 1 ponttal van lemaradva a listavezető Atleticótól, míg a Real Madrid csak két pontra van a katalánoktól. Mindhárom csapat egyaránt 29 mérkőzést játszott le, így tehát a hétvégi Clásicó tényleg közel áll egy döntőhöz.

“Mint mindig, ez is egy nehéz mérkőzés lesz egy olyan csapat ellen, amelyik szereti birtokolni a labdát. Mi szintén szeretjük. A pálya közepén lesz többnyire a játék és ahogy az első mérkőzésen, most is a győzelemért lépünk pályára, mert ez egy döntő a számunkra.”

Messi fontosága Benzema szerint

Benzema szerint a Barcelona a labda birtoklására fog törekedni, és az argentin kapitánytól függ a győzelmük. “Mindig sokat birtokolják a labdát, jó kapusuk van és ott van Messi, aki mindent megtesz a Barcelonáért. Óvatosnak kell lennünk mert ő nagyon veszélyes.”

A 33 éves francia játékos közel van ahhoz, hogy ez legyen karrierje legtermékenyebb idénye. És bár szívesen betalálna a Clásicón, kihangsúlyozta, hogy a legfontosabb az, hogy segítsen a csapatnak megnyerni a mérkőzést, hiszen meg akarják őrizni a bajnoki címüket.

“Fogalmam sincs, hogy volt-e már jobb idényem ettől, minden évet a startvonalról kezdek és fejlődni akarok az előző évhez képest. Most jó sorozatom van és ha továbbra is hozzá tudom segíteni a csapatot a pontokhoz és a győzelmekhez, akkor meg fogom tenni. A legfontosabb dolog a győzelem.”

“Szabadnak érzem magam a pályán. Azt teszek, amit szeretnék, már a támadásépítés elején segítem a csapatot, majd befejezek. Még sok mérkőzés van hátra és a bajnoki cím sorsa a végén fog eldőlni. Nagyon nehéz, de minden mérkőzéssel úgy kell bánnunk mintha egy döntő lenne.”

Teljes menetrend