Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane 23 problémája a védelemben
2021-04-08 08:51 ___Samy___ marca.com
Zidane 23 problémája a védelemben Érdekességek, statisztikák

A védelemben fennálló problémák már az idény kezdete óta hátráltatják Zidane mestert, és úgy néz ki ez az idény vége felé közeledve sem változik meg.

Legutóbb Raphael Varane lett az, aki kiesett a Real Madrid védelméből. A pozitív covid tesztje azt jelentette, hogy nem lehetett ott a Liverpool ellen, de a katalánok ellen sem lesz bevethető. Így a hiányzók hosszú listájának az élén most a francia bekk áll.

Ami rosszul kezdődött, az csak még rosszabbá vált. Zidane a szezon döntő fontosságú szakaszában nem számíthat az általa favorizált védő négyesből három játékosára: Dani Carvajalra, Sergio Ramosra és Raphael Varanera.

Egy lehetetlen küldetés

Ferland Mendy az egyetlen olyan védő, aki még nem volt sérült ebben a szezonban; a másik hét kollégája kivétel nélkül egyaránt hiányoztak már számos alkalommal. Összesen 23 sérülésen osztozott Carvajal, Ramos, Varane, Odriozola, Militao, Nacho és Marcelo. Ez 509 nap hiányzást tesz ki.

A helyzet annyira rossz, hogy a francia szakember a Carvajal-Varane-Ramos-Mendy sort a 40 lehetséges mérkőzésből csak hat (6!) alkalommal tudta pályára küldeni. Legutóbb december 23-án voltak ők négyen együtt a pályán, a Granada ellenében.

A helyzet Varane kiesésével még rosszabb lett, a Liverpool elleni mérkőzésekre és az El Clásicóra a két csere középhátvéddel kell kiállni. Ráadásul már 80 napja nincs vérbeli jobb bekkje sem a csapatnak. Csak Ramos, Carvajal és Odriozola együtt több, mint 100 napot töltöttek pályán kívül.

Teljes menetrend