Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Nehéz meccs lesz, de készen állunk”
2021-04-09 15:24 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nehéz meccs lesz, de készen állunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2021 ÁPR 10 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

Az FC Barcelona elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját!

Felkészülés
“Ugyanúgy készülünk erre a meccsre, mint az összes többire. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ami sokat ki fog belőlünk venni, de készen állunk. Volt pár napunk a felépülésre, és készen állunk a holnapira”.

Újabb három pont a tét
“Három pontért játszunk, mint az Eibar és a Cádiz ellen. A meccs persze nem ugyanaz, de ugyanúgy három pont a tét, és próbálunk majd nyerni. Tudjuk, hogy nehéz lesz. Nem gondolom, hogy ha veszítenénk akkor vége lenne a bajnokságnak. Arra összpontosítunk, hogy felkészüljünk és mindent beleadjunk. Pozitív a hozzáállásunk, és remek focit akarunk mutatni a pályán”.

A bajnoki cím
“Bármi is történjen a bajnokságban, a trófea sorsa csak a legvégén dől majd el. Nagyszerű és versenyképes sorozatról van szó, ahol minden csapat képes a győzelemre. Az utolsó fordulóig kérdéses lesz, hogy ki lesz a bajnok. Sok pontért játszhatunk még. A védelmünk sokat fejlődött, de nagyszerű teljesítményre lesz szükség tőlünk holnap, ha nyerni akarunk. A szezonnak még nincs vége, és egyelőre nem nyertünk semmit. Keményen kell dolgoznunk továbbra is, és nagyon oda kell figyelnünk”.

Jó forma
“Minden nap keményen dolgozunk, és szeretnénk a továbbiakban is folytatni ezt a munkát. Hosszú még az út előttünk, jó formában vagyunk és ezt így is kell tartanunk. Sok forog most kockán. Mindkét sorozatban életben vagyunk, és igyekszünk bent is maradni. A játékosok mind tudják, hogy sok meccsünk van, ráadásul háromnaponta játszunk. Minden meccs sokat kivesz belőlünk, és felkészülten kell érkeznünk”.

Hazard
“A mi játékosunk. Sok gondunk volt a sérülésekkel Hazard esetében, aminek nem örülünk, de nagy a keretünk, ahol minden játékos elkötelezett és játszani akar. Az a legfontosabb, hogy a csapat minden meccsen odategye magát, és mindig ezt is tesszük. Hazard játszatása nem a válogatotton vagy a Real Madridon múlik elsősorban, hanem a játékos döntésén. Ez a felépülési folyamat része, és nagyon fontos, hogy ő maga hogy érzi magát”.

Vinicius
“Vini keményen dolgozik és nagyon fiatal még, elégedettek vagyunk vele. Békén kell őt hagynunk, és nem szabad nyomást helyeznünk rá azzal, hogy olyanokat mondunk, hogy ő a legjobb. VIni nyugodt és a saját dolgára összpontosít. Így is kell folytatnia”.

Ramos hiánya
“Remélhetőleg nem ez lenne az utolsó Clásico-ja, remélem itt marad a csapatban”.

Mbappé
“Nagyon jól ismerem őt, de nem az én játékosom. Csak a holnapi meccsről tudok beszélni nektek, és csak ez foglalkoztat minket. Mbappé egy nagyszerű játékos, és meglátjuk majd, hogy mit lép majd a jövőben, de jelenleg ez nem az én dolgom”.

Messi
“Remélhetőleg marad a Barcelonában. Jó ő ott, és a jelenléte a spanyol bajnokságnak is jót tesz. Tudjuk, milyen jó játékosról van szó. Lehet, hogy nem lő most annyi gólt, de attól még a Barcelona ellen fogunk játszani, ami tele van jó játékosokkal. Megpróbáljuk majd ellensúlyozni az erősségeiket, és igyekszünk majd jól járatni a labdát”.

Militão
“Nagyon fiatal játékos, és sokat tanul. Napról-napra fejlődik, és ez jó dolog, mert övé a jelen és a jövő. Örülünk neki, hogy itt van nálunk”.

Asensio
“Ismerjük az adottságait. A támadóknak gólokra van szüksége, és sokkal jobb is emiatt. A sérülésen is túl van már. Ha gólt szerez, attól magabiztosabb lesz és szabadabban játszik a pályán. Ez történik vele most”.

Teljes menetrend