Fejléc kép
Fórumajánló
Nacho: “Nagyon fontos ez a győzelem”
2021-04-11 01:21 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Nagyon fontos ez a győzelem” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2021 ÁPR 10 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A Barcelona elleni siker után Nacho Fernández és Thibaut Courtois is értékelte az este történéseit.

Nacho

Három fontos pont
“Három nagyon fontos pontot szereztünk a bajnoki versenyfutás szempontjából. Nyomnunk kell tovább, mert hosszú még az út a végéig. Mindig különleges és jó dolog nyerni a Barcelona ellen, különösen így, hogy ilyen szoros a tabella, és mindenki harcol a bajnoki címért. Nagyon fontos ez a győzelem”.

Taktika
“Jól éreztük magunkat a kontratámadásoknál. A Barcelona szereti birtokolni a labdát, és képesek is ártani neked. Jól kell védekezni ellenük, és oda kellett tennünk magunkat. De sikerült kétgólos előnyt szereznünk, ami segített nekünk. Keményen kellett dolgoznunk, de sikerült megszereznünk a győzelmet, és most ez a legfontosabb dolog”.

Keret
“Nagyon erős keretünk van, és mindenki kiveszi a részét a maihoz, vagy a legutóbbi, Liverpool elleni meccshez hasonló nagy mérkőzéseken. Az edző mindenkiben hisz, és mindenki száz százalékosan odateszi magát. Még sok dologért kell harcolnunk”.

Mendy és Braithwaite esete
“Takarásban volt az eset, és nem tudom, hogy mit mondhatnék így róla. Ha majd láttam a visszajátszást, tudok róla véleményt formálni”.

Courtois

“Oda kellett tennünk magunkat a második félidőben, nagyon nehéz volt kitartani, de sikerült és jó munkát végeztünk. Ez a csapat tudja, hogyan kell harcolni, és ma pont ezt láthattuk a pályán. Odatettük magunkat, és egy emberként védekeztünk. Volt pár helyzet ellenünk, de sikerült őket megállítanom. Hatalmas eső volt, és ilyenkor az ember elázik, a kezei lefagynak, de az adrenalin pumpál, és az ember elfelejti ezeket, és csak a meccsre összpontosít”.

Jordi Alba keresztlabdája
“Néztem a videókat ma róluk, és láttam, hogy sokszor játszanak erre. Mikor láttam, hogy egyedül mozog, már számítottam is rá, és sikerült jól megállítanom”.

Teljes menetrend