Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “A csapat a határait feszegeti”
2021-04-11 01:03 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A csapat a határait feszegeti” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 30. forduló 2021 ÁPR 10 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A Real Madrid 2-1-re legyőzte az FC Barcelona csapatát a spanyol bajnokság 30. játéknapján. A mérkőzés után Zinedine Zidane így értékelte az este történéseit:

Értékelés
“Irányítottunk a mérkőzést, és megérdemeltük a győzelmet. Voltak helyzeteink arra, hogy belőjük a harmadik vagy akár negyedik gólunkat is. Időnként megszenvedtünk, mert nagyon sokat kivett belőlünk ez a meccs, csakúgy, mint a Liverpool elleni. De ilyen csapatok ellen erre számítani lehetett előre. Megérdemelt Real Madrid győzelem született”.

Taktika
“Lucas a kapott rúgás után nem tudta folytatni a játékot, és emiatt Odriozola vette át a helyét, de semmi nem változott. Nehéz mérkőzés volt, mert oda kellett tennünk magunkat annak ellenére, hogy miénk volt az első gólt. A Barcelona egy nagyon jó csapat, akik megtalálják a rést a pályán, különösen ilyen technikás játékosokkal, mint akik náluk játszanak”.

Erőnlét és bajnoki versenyfutás
“A határainkat feszegetjük fizikálisan, de ezzel meg kell most birkóznunk. Hatalmas meccs volt a mai, és jó érzés, hogy megszereztük a három pontot. Nem fogunk változtatni semmit a stratégiánkon. Folytatnunk kell a munkát, mert még nem nyertünk semmit. Ez is csak egy mérkőzés volt a sok közül, három pontot szereztünk de ezen kívül semmi nem változott. Harcban vagyunk, csakúgy, mint a többi csapat”.

“A szezon végéig nem fog változni semmi, függetlenül attól, hogy éppen jól megy nekünk, vagy rosszul. Folytatnunk kell a munkát, amit eddig is végeztünk. Tudjuk, hogy kemény és nehéz lesz, de tartanunk kell magunkat hozzá. Nem hallgatunk a külső hangokra, mert az soha nem segít”.

Nacho
“Nagyon megbízható játékos. Hosszú ideje a klub kötelékeiben van, és tudja a helyét. Mindig készen áll a játékra, amikor szükségünk van rá. Jól teljesített ma este. Minden játékosomnak örülök, mert nem könnyű elérni azt, amit tesznek a pályán”.

Három csere egyszerre
“Néhány játékos kevesebbet játszik, és fontos, hogy mindenkit bevonjunk a munkába, mert mindenkire szükségünk van. A hármas csere jól működött. Minden játékosunk elkötelezett a csapat céljaihoz, és elégedett vagyok velük”.

A szezon hátralévő része
“Még mindkét sorozatban versenyben vagyunk, a Bajnokok Ligájában is szeretnénk tovább harcolni, és nyerni. Talán vannak problémáink, de nem szabad félnünk semmitől, és hinnünk kell a munkában, amit végzünk. Mindkét sorozatban életben vagyunk, és továbbra is keményen kell dolgoznunk. A csapat a határait feszegeti, és pihennünk kell a szerdai meccsre. Nagyon nehéz mérkőzés lesz”.

Teljes menetrend