Fejléc kép
Fórumajánló
Björn Kuipers fújja majd a sípot az Anfield-en
2021-04-12 22:05 d.gergo realmadrid.com
Björn Kuipers fújja majd a sípot az Anfield-en Bajnokok Ligája

Ez lesz a nyolcadik alkalom, hogy a holland játékvezető Real Madrid mérkőzést irányít majd.

Björn Kuipers vezeti majd a Liverpool – Real Madrid mérkőzést szerdán este az Anfield-en, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A szerda este 21:00-kor kezdődő mérkőzés lesz a nyolcadik Real Madrid összecsapás, amin a holland szakember fújja a sípot. Legutóbb az idei szezon csoportköreinek utolsó fordulójában, a Di Stéfano stadionban lejátszott Borussia Mönchengladbach elleni összecsapást vezette a holland játékvezető, azt a mérkőzést a Real Madrid 2-0 arányban nyerte meg.

Kuipers először a 2011/2012-es idényben vezetett Real Madrid mérkőzést, akkor a nyolcaddöntő első összecsapásán, a CSZKA Moszkva elleni meccsen dirigált (1-1). A 2012/2013-as szezonban az elődöntők első meccsén, a Borussia Dortmund elleni németországi meccset vezette, amikor Lewandowski négy gólt lőtt a Real Madrid ellen, 4-1-es vereséggel hazaküldve a madridiakat. A 2013/2014-as kiírásban a fináléban fújta a sípot Björn Kuipers, azon az estén a Real Madrid megnyerte történelmének tizedik BEK/BL trófeáját az Atlético Madrid elleni fináléban.

Ezután legközelebb a 2017/2018-as idényben találkozott a pályán Kuipers a Real Madriddal, egy Borussia Dortmund elleni idegenbeli győzelem alkalmával (1-3) a csoportmeccsek második fordulójában. Ugyanebben a szezonban az elődöntőben is összehozta a sors a holland bírót a Real Madriddal, az idegenbeli Bayern München elleni győzelem estéjén (1-2).

A 2018/2019-es Bajnokok Ligája kiírásban a Real Madrid – AS Roma csoportmeccset vezette Kuipers, az idény első BL-fordulójában a Real Madrid 3-0-s győzelmet aratva küldte haza az AS Roma egyesületét Olaszországba.

Teljes menetrend