Fejléc kép
Fórumajánló
Courtois még soha nem kapott két gólt az Anfielden
2021-04-13 08:44 ___Samy___ marca.com
Courtois még soha nem kapott két gólt az Anfielden Érdekességek, statisztikák

Az nem újdonság, hogy Thibaut Courtois egy világklasszis kapus. A belga játékos az egyik fő oka annak, hogy a Real Madrid egy karnyújtásnyira van a bajnoki címtől és Bajnokok Ligája elődöntőjétől.

A fontossága szerda este az Anfielden valószínűleg ismét megmutatkozik. A Real Madrid 3-1-es előnnyel utazik az angolokhoz, Courtois számai pedig a Liverpool ellen kiválóak. Összesen 9-szer játszott ellenük, négyszer győztesen hagyta el a pályát, szintén négyszer született döntetlen egyetlen vereség mellett.

Klopp csapatának legalább két gólt kell lőnie a továbbjutáshoz, azonban a belga hálóőr még sosem kapott két gólt az Anfielden, sőt, a csapata még sosem kapott ki a Liverpool pályáján. Egyszer nyertek 2-1-re, mellette pedig még volt három döntetlen.

2015 októberében Courtois kihagyta a Chelsea mérkőzését, amin a Liverpoolt látták vendégül. Azon a találkozón Coutinho kétszer is betalált, a vendégek pedig 3-1 arányban múlták felül a londoniakat. Courtois aztán a másik mérkőzésről is lemaradt, az 1-1-es döntetlennel ért véget az Anfielden.

Kieséses szakasz

A belga hálóőr egyetlen alkalommal találkozott a Liverpoollal kieséses mérkőzéseken. José Mourinho csapata a 2014/15-ös idényben 1-1-es döntetlent ért el az Anfielden a ligakupa elődöntőjében. A londoni mérkőzés 0-0-ás dönetlennel zárult, majd Ivanovic a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt.

Most hat évvel később, Courtois azzal a tudattal tér vissza az Anfieldre, hogy ha azt csinálja ellenük, amit az elmúlt évek során számtalanszor, akkor a Real Madrid ki fogja ejteni a Liverpoolt a Bajnokok Ligájából.

Teljes menetrend