Fejléc kép
Fórumajánló
Modric: A győzelemért kell játszanunk, nem pedig az eredmény megtartásáért
2021-04-13 20:30 d.gergo realmadrid.com
Modric: A győzelemért kell játszanunk, nem pedig az eredmény megtartásáért Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, visszavágó 2021 ÁPR 14 (szerda) 21:00 Anfield 0-0

A Real Madrid szerda este a Liverpool otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt Luka Modric és Zinedine Zidane álltak a sajtó rendelkezésére, a horvát középpályás nyilatkozatát pedig már olvashatjátok is alább:

Liverpool
“Sokat ki fog venni belőlünk a mérkőzés, nagyszerű meccset kell majd játszanunk. Egységet alkotva, csapatként kell majd támadnunk és védekeznünk is. A győzelemért kell majd játszanunk, és nem arra kell hajtanunk, hogy őrizzük az eredményt. A győzelmet kell akarnunk”.

Terhelés
“Jól van a csapat. Sok meccsünk van, és nagy rajtunk a terhelés, különösen a szezonnak ebben a fontos szakaszában. Sok játékos hiányzik, akik fontosak számunkra. De jól vagyunk, és ki kell tartanunk. Kilenc hónapja dolgozunk azért, hogy most itt lehessünk és harcolhassunk a bajnokságért és a Bajnokok Ligájáért. Nem panaszkodhatunk a fáradtságra. Nem könnyű, de ki kell tartanunk és folytatnunk kell a munkát. Oda kell figyelnünk a helyes pihenésre, profinak kell lenni mint eddig. Remélhetőleg az erőfeszítéseknek trófea lesz a gyümölcse”.

Lucas sérülése
“Nagy kár érte, mert nagyon látványos formában volt. Nagyon jól játszott, és sokat segített a csapatnak. Megérinti a keretet a sérülése. Vele vagyunk lélekben, támogatjuk őt és remélem, hogy hamar felépül és jól lesz”.

Sérülések
“Összetartóbbá tesz minket ez a sok nehézség, most különösképp, amikor minden játékosunkra szükség lenne. Sok a sérülés, de nem panaszkodhatunk, eddig sem tettük. Ez a labdarúgás és a szakmánk része. Rossz, hogy vannak sérültjeink, de ez még egységesebbé tesz minket”.

Saját szezonja
“Nagyon boldog vagyok a teljesítményemmel és azzal, amilyen szinten tudok játszani. Nagyon jól érzem magam, és örülök neki, hogy segíteni tudom a csapatot. Így kell folytatnom a szezon végéig. De nem kezdem el összehasonlítani most ezt a szezont a többivel, ennek még nincs itt az ideje”.

A külvilág mindig is sokat panaszkodott a Real Madridra, de az ilyesmi benne van a pakliban, ha te vagy a világ legjobb csapata

Mbappé érkezése
“Sok hír van arról, hogy kik fognak menni és kik fognak jönni, de én nem mehetek ebbe bele. Mbappé nagyszerű játékos, ezt a válogatottban és a PSG-ben is bizonyította. A nagyszerű játékosokat mindig tárt karokkal fogadják a Real Madridban, de nem lenne korrekt olyan játékosokról beszélni, akik más csapat kötelékében vannak, különösen a szezonnak ebben a szakaszában. Meglátjuk majd, mi lesz a következő idényben, Mbappé viszont egy top játékos, a világ legjobbjai között van”.

Toni Kroos dicsérete
“Sok éve együtt játszunk már, és az biztos, hogy azon játékosok közé tartozik, aki mellett nagyon jól érzem magam a pályán. Élvezem a közös játékperceket. Nagyon jól megértjük egymást. Meglátjuk, hogy még meddig folytathatjuk a közös játékot”.

Felállás
“Minden mérkőzésnek megvan a saját világa. Nagyon nehéz zsinórban két ugyanolyan meccset lehozni ugyanazzal az ellenféllel szemben. De jól kell majd védekeznünk és támadnunk. Csapatként kell dolgoznunk, erre fogunk törekedni a továbbiakban is”.

A világ legjobb középpályás sora?
“Nagyon örülünk és büszkék vagyunk ezekre a dicséretekre, amiket a teljesítményünk és játékunk miatt kapunk. Ezen az úton kell tovább haladnunk. Sok éve együtt játszunk már, jól megértjük egymást és élvezzük a közös játékot”.

Szerződéshosszabbítás
“Jól halad, de többet nem mondhatok. Mindig is azt mondtam, hogy a Real Madridban szeretném folytatni. Nagyon boldog vagyok, és remélem jövőre is itt játszhatok majd”.

Klopp és Koeman panaszai
“Semmi nem piszkolhatja be a történelmünket és azt, amit csinálunk. A külvilág mindig is sokat panaszkodott a Real Madridra, de az ilyesmi benne van a pakliban, ha te vagy a világ legjobb csapata. A klub történelmét semmi ilyesmi nem homályosíthatja el”.

Florentino Pérez újabb elnöki ciklusa
“Gratulálok neki az új mandátum kapcsán. Biztosan egy nagyszerű csapatot akar újra építeni, bár most is remek a csapat. Meglátjuk, miket csinál majd a jövőben, de mindig nagyszerű dolgokat tett a Real Madridért, és biztos vagyok benne, hogy így is fogja folytatni”.

Teljes menetrend