Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane-nak fejfájást okoz a védelem jobb oldala
2021-04-13 09:51 ___Samy___ marca.com
Zidane-nak fejfájást okoz a védelem jobb oldala Bajnokok Ligája

A Real Madrid 3-1-es előnnyel érkezik az Anfieldre, azonban Klopp megpróbálja majd kihasználni a spanyolok gyenge pontjait.

Ez a két gólos előny elsőre még kényelmesnek is tűnhet, azonban ha megnézzük a Real Madrid utazó keretét, ez már korántsem biztos. A kapuban Courtois személye egy biztos pontot jelent a védelemben, azonban ami az előtte lévő sort illeti, annak is különösen a jobb oldalát, arra már valószínűleg nagyban készül a Liverpool támadó hármasa.

Sergio Ramos és Varane sem lesz ott. Az ő fontosságukat nem kell kielemezni. Azonban Nacho és Militao előtt le a kalappal, hiszen a két világbajnok védő nélkül is tisztesen helyt álltak idáig.

A Real Madrid védelmének jobb oldala viszont sebezhető. Nagyon is. Lucas Vázquez szezonjának vége, így Zidane-nak a legmegbízhatóbb játékosát mellőznie kell, aki nem mellesleg azért szerepelt a védelem jobb oldalán, mert Dani Carvajal szintén sérült.

Van még egy lehetőség Alvaro Odriozola személyében, akire minden bizonnyal karrierje legnehezebb mérkőzése várna. A Sociedad korábbi játékosa kétségtelenül tehetséges játékos, azonban ebből semmit nem mutatott meg a spanyol fővárosban és a Bayern Münchenben sem. A magabiztosság azonban a futballban gyakran csak másodlagos tényezővé teszi a tudást, és Odriozolának az önbizalmából jelenleg nincs sok. Az ebben az idényben is nyilvánvalóvá vált, hogy Zidane nem bízik a spanyol bekkben, inkább Lucast játszatta a védelem jobb oldalán, akinek nem is az az eredeti posztja.

Aztán meglehet, hogy Zidane húz egy váratlant, és Valverdét teszi oda jobbhátvédnek, akárcsak Diego Simeone Marcos Llorentét Trippier hiányában. Ezzel csak annyi a gond, hogy Valverde sincs száz százalékos állapotban ugyanis sérülten fejezte be az El Clásicót. Egyes hírek szerint Fede fájdalomcsillapító injekciókat fog kapni, de azt még nem tudni, hogy a védelem jobb oldalán vagy a középpályán fog helyet kapni.

Ferland Mendy formája és sokoldalúsága is megoldást nyújthat. A védelem gyengeségét kompenzálva az is elképzelhető, hogy Zidane öt védőt fog pályára küldeni, ahogy azt már tette számos alkalommal ebben az idényben. Így könnyen a kezdőben találhatja magát Odriozola és Marcelo is szélsővédőként, míg középen lenne Nacho, Militao és Mendy.

Az azonban biztos, hogy a Liverpool a Real Madrid védelmének mindkét oldalát megcélozza. Odriozola formája a fentebb említett okok miatt eléggé kérdéses, Marcelo védekezése pedig hagy kivetni valót maga után ebben az idényben.

Zidane csapata védekezésben nagyszerű ebben az idényben is, azonban most egy nagyon komoly teszt vár rájuk szerda este.

Teljes menetrend