Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema beérte Roberto Carlost
2021-04-15 08:17 d.gergo realmadrid.com
Benzema beérte Roberto Carlost Érdekességek, statisztikák

A francia csatárnak a Liverpool elleni negyeddöntő visszavágó volt a 109. Bajnokok Ligája mérkőzése pályafutása során, ezzel beérte Roberto Carlost a Real Madrid örökranglistáján.

A Real Madrid történetében immár holtversenyben negyedik Karim Benzema, ami a legtöbb európai kupaszereplést illeti. A francia csatár a Liverpool ellen beérte Roberto Carlost a lista negyedik helyén. Benzema előtt Sergio Ramos a következő játékos az örökranglistán (128 mérkőzés), őket pedig Raúl (132) és Iker Casillas (152) előzik meg.

Karim Benzema 2009. szeptember 30-án, egy Olympique Marseille elleni győzelem alkalmával tudott debütálni a Bajnokok Ligájában a Real Madrid játékosaként a Bernabéu stadionban. Azóta fantasztikus karriert futhatott be a csapattal ebben a versenysorozatban, Benzema négyszer emelhette magasba a győztesnek járó serleget a Real Madrid játékosaként.

A tornában Benzema 58 gólnál jár, ami a klub történelmének harmadik legjobb teljesítménye Cristiano Ronaldo (108 gól) és Raúl (66) után. A csatár az idei kiírásban a csapat legeredményesebb játékosa a legrangosabb európai kupasorozatban: Benzema öt gólnál jár eddig – a Borussia Mönchengladbach ellen két meccsen három, az Inter és az Atalanta ellen pedig egy-egy gólt szerzett – számol be a Real Madrid hivatalos weboldala.

Teljes menetrend