Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-15 08:01 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Éhesek vagyunk egy újabb Bajnokok Ligája győzelemre” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, visszavágó 2021 ÁPR 14 (szerda) 21:00 Anfield 0-0

A Real Madrid gól nélküli döntetlennel és továbbjutással zárta a Liverpool elleni negyeddöntő-visszavágót, és ebben nem kis szerepet játszott Thibaut Courtois és Nacho Fernández munkája a védelemben. A két játékos nyilatkozott is a lefújást követően:

Thibaut Courtois

Nehéz meccs
„Örülünk neki, hogy ott vagyunk az elődöntőben. Nagyon nehéz meccs volt, de az ember tudja, hogy mire számítson, ha az Anfield-re érkezik. Sikerült odatennünk magunkat, igazán jól védekeztünk és nekem is volt pár védésem. Talán egy kicsit jobbak lehettünk volna a labdával, és lezárhattuk volna a párharcot elől, de ez most nem a mi napunk volt, ami a támadásokat illeti”.

Erőnlét
„Két nagyon nehéz mérkőzés után érkeztünk ide, és hiányoztak a lábak a támadásoknál. De amikor védekezni kellett, akkor úgy szaladtunk, mintha tizenkét játékosunk lett volna a pályán. Hihetetlen volt. Mindenkitől nagy erőfeszítésekre volt szükség, amikor ennyire a határainkat feszegetjük. Oda kellett tennünk magunkat, és ezt is tettük. Szükség volt erre, hogy meg tudjuk mutatni, hogy egy egységet alkot a csapat”.

Védések
„Az első félidőben volt két jó védésem. Az egyik Salah ellen, ami nehéz volt mert nagyon lapos labda volt, ami simán átcsusszanhatott volna a lábaim között. Jó védés volt rögtön a meccs elején. Aztán Milnerrel szemben szedtem ki a labdát a felső sarokból. Ez úgy festett, hogy megtörte egy kicsit a lendületüket, és végül nem is tudtak eredményesek lenni a meccsen. Egyre nehezebb dolguk volt. Aztán a második félidő elején is védenem kellett egyet, ami ha bemegy, ott lett volna a Liverpool előtt a teljes félidő arra, hogy belőjék a másodikat. Jól védekeztünk, Militao-nak is volt két fantasztikus blokkolása. Elégedett vagyok a védelemben nyújtott erőfeszítéseinkkel”.

Saját formája
„Nagyszerűen érzem magam. Keményen dolgozik mindenki a keretben. Szeretnék sok trófeát nyerni a Real Madriddal. Mindent beleadok az összes mérkőzésen. Nem tudom, hogy én lennék-e a legjobb a posztomon, sok jó kapus van akik mind top szinten játszanak. De hiszek benne, hogy ott vagyok a soraikban én is. Nagyon örülök neki, hogy kapott gól nélkül utazhatunk most haza. Nagy hét van előttünk, három meccsünk lesz hat napon belül, aztán jön az elődöntő”.

Chelsea
„Különleges mérkőzés lesz a korábbi csapatom ellen. Tuchel érkezése óta játszottak 3-5-2-ben és 4-3-3-ban is, és jól teljesítenek, nem kapnak sok gólt. Kemény meccs lesz, de remélem, hogy tovább tudunk majd jutni. Éhesek vagyunk egy újabb Bajnokok Ligája győzelemre. Lehet, hogy néhány sérültünk is vissza tud addig térni, de akik ma játszottak, azok is megmutatták, hogy fantasztikus csapat vagyunk. Hala Madrid”.

Nacho Fernández

Erősen játszott a Liverpool
„Tudtuk, hogy az első meccsen szerzett eredményünk nagy előnyt jelent, de azt is tudtuk, hogy a Liverpool erősen fog érkezni a visszavágóra. Voltak helyzeteik, amikkel megszerezhették volna a vezetést, de sikerült odatennünk magunkat 90 percen át. A védekezésünk szuper volt. Elől kicsit akadozott a játékunk az első meccshez képest, de ez normális. 3-1-es első eredmény után számítani lehetett valami hasonlóra”.

Saját teljesítménye
„Próbálom kihozni magamból a legjobbat. Ahogy a múltkor is mondtam, ez a pályafutásom eddigi legjobb szezonja. Nagyon jól érzem magam, magabiztos vagyok és élvezem, hogy segíthetem a csapatot. Ez a legfontosabb most. Sikerül elérnünk a céljainkat mostanában, és továbbjutottunk a Bajnokok Ligája következő fordulójába is”.

Ramos és Varane hiánya
„A keret tagjai vagyunk mi is Militao-val, és okkal vagyunk a csapatban. Jól felkészültünk a maihoz hasonló mérkőzésekre. A három legtöbbet követelő meccsen együtt játszottunk, és magas szinten tudtunk teljesíteni. Szóval elégedett vagyok magammal és Militao-val is, és persze különösen az egész csapattal”.

A csapat formája
„Szokatlan szezonban vagyunk, háromnaponta meccseink vannak és alig jut idő arra, hogy az ember kiélvezze a győzelmeket. De ilyen most a versenynaptár. Ahogy az edzőnk is mondta, a meccsek ütemezése miatt erőnlétileg nem vagyunk olyan jó formában, mint más szezonok során, de a győzelem megszerzése és a továbbjutás motivál minket az előttünk álló kihívásokra”.

Favorit az elődöntőben
„A Liverpool elleni párharcban sem mi voltunk a favoritok. Csak szeretnénk elérni a céljainkat, az pedig most az, hogy bejussunk a következő körbe. Most a Chelsea az ellenfél, akik kemény ellenfelek, csakúgy, mint a Liverpool. Magabiztosan fogunk érkezni a meccsre. Szeretnénk jó mérkőzést játszani, és bejutni a döntőbe”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend