Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Megérdemeltük a továbbjutást”
2021-04-15 07:27 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemeltük a továbbjutást” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Negyeddöntő, visszavágó 2021 ÁPR 14 (szerda) 21:00 Anfield 0-0

Gól nélküli döntetlen után a Real Madrid jutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé a Liverpool elleni párharc után. Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata:

“Sikerült odatennünk magunkat. Számíthattunk rá egy negyeddöntőnél, hogy szükség lesz erre. Megérdemeltük a továbbjutást, de tudtuk, hogy nehéz lesz. Irányítottuk a mérkőzést, keményen dolgoztunk egymásért a pályán, és elégedett vagyok a játékosokkal. Nagyon fontos volt a továbbjutás, és nagy morális löketet ad ez most a csapatnak”.

“Örülünk neki, hogy sikerült továbbjutnunk, de még nem nyertünk semmit. Mindkét sorozatban életben vagyunk még. Büszke vagyok a csapatra és az elvégzett munkára, így kell folytatnunk. Csak a pihenésre összpontosítunk most, aztán a következő, Getafe elleni meccsünkre”.

Kezdőcsapat
“Emellett tettem le végül a voksomat. Valverde játszott szélső védőként, és nagyszerű teljesítményt is tudott nyújtani ezen a poszton annak ellenére, hogy nem szokta meg, hogy ott játsszon. Büszke vagyok Benzema, Asensio és Vinicius erőfeszítéseire a támadó harmadban. De voltak pillanatok, amikor szenvedtünk, különösen a második félidőben”.

Courtois
“Ő a kapusunk, és briliánsan játszik. Nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen biztos kapusa a csapatnak. Fantasztikus munkát végez”.

Kritikák
“Nem fogok erről semmit mondani. Még mindig életben vagyunk mindkét tornában, és ennek örülünk is. De még nem nyertünk semmit. Voltak komplikációk a szezon során, de ott vagyunk a mezőnyben a szezon végére, amikor minden eldől. Így kell folytatnunk”.

Chelsea
“Most kiélvezzük a mai eredményt, aztán vár ránk sok bajnoki meccs még előtte. A Chelsea egy nagyon jó csapat, és minél tovább jutunk a Bajnokok Ligájában, annál nehezebb mérkőzések várnak ránk”.

Erőnlét
“Most jobban fejeztük be a meccset ilyen szempontból, mint a Barcelona ellen. Egy héten belül három mérkőzésünk volt, és a játékosoknak hatalmas erőfeszítéseket kellett tennie. De elégedettek lehetünk ezután a három meccs után. A Barcelona elleni meccs után beszéltem a fizikai korlátokról. Nem volt könnyű eljutni idáig, de még mindig életben vagyunk a szezon hajrájában”.

Jellem
“A játékosok mindig többet akarnak, és a csapat mindig megmutatja a jellemét. Ha nehézségekkel nézünk szembe, a játékosok mindig egységesebbek, és szeretnének kitörni a rossz helyzetből. Óriási tehetségek vannak a csapatban, de az igazi kulcs az a játékosok jelleme”.

Teljes menetrend