Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-19 08:33 e.gergo realmadrid.com
Az UEFA hivatalos közleménye a Szuperliga kapcsán Bajnokok Ligája

Közlemény az angol-, a spanyol-, az olasz labdarúgó szövetség, az UEFA, valamint az angol bajnokság, spanyol bajnokság és olasz bajnokság képviselőitől.

2021.04.18.

Az UEFA, az angol labdarúgó szövetség és a Premier League, a spanyol labdarúgó szövetség és a LaLiga, az olasz labdarúgószövetség és a Serie A tudomására jutott, hogy néhány angol, spanyol és olasz egyesület egy zárt bajnokságot tervez indítani Szuperliga néven.

Amennyiben ez valósággá válik, szeretnénk kihangsúlyozni, hogy mi – az UEFA, az angol szövetség, a spanyol szövetség, az olasz szövetség, a Premier League, a LaLiga és a Seria A, de még a FIFA is, illetve minden tagszervezetünk – egységesek maradunk, hogy megállítsuk ezt a cinikus projektet. Ez a projekt néhány klub önérdekén alapul, miközben a társadalomnak szolidaritásra van szüksége, most még jobban, mint valaha.

Minden lehetséges módot meg fogunk fontolni annak érdekében, hogy megakadályozzuk ennek a tornának az indulását, legyen szó bírósági vagy sportszakmabeli intézkedésekről. A labdarúgás a nyílt versenyekről szól és a sportban elért teljesítményről, ez nem is lehet másképp.

Ahogyan azt a FIFA és a hat tagállam már kihirdette: az érintett klubok kitiltásra kerülnek bármilyen más versenysorozatból, legyen szó hazai bajnokságról és európai- vagy világszintű tornáról. A résztvevő klubok játékosainak megtagadhatják a válogatottakban történő szereplést is.

Szeretnénk kifejezni köszönetünket minden olyan klubnak, aki ezt az új tornát nem írta alá, különösképp a francia és német csapatoknak. A labdarúgás minden szerelmesét és támogatóját arra kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk az ilyen és ehhez hasonló projektek elleni harcban, amennyiben bejelentésre kerül sor. A kitartó önérdek keresés elég hosszú ideig tartott már néhány csapatnál. Ami sok, az sok.

Hivatalos a Real Madrid kerete az El Clásico-ra!

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend