Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema már 550 mérkőzésnél jár a Real Madridban
2021-04-19 08:47 d.gergo realmadrid.com
Benzema már 550 mérkőzésnél jár a Real Madridban Érdekességek, statisztikák

A Getafe elleni döntetlen volt Karim Benzema számára az 550. tétmérkőzés a Real Madrid színeiben – ő a klub történelme során a tizenegyedik játékos, aki el tudja érni ezt a mérföldkövet.

A Colisem Alfonso Pérez stadionban Karim Benzema csereként szállt be a játékba, és ezzel pályára lépett madridi pályafutásának 550. tétmérkőzésén is. A franca csatár tizenkettedik madridi szezonjában érte el ezt a számot. Benzema jelenleg a klub örökös ranglistájának ötödik legeredményesebb játékosa 274 találattal. Előtte Santillana (290), Di Stéfano (308), Raúl (323) és Cristiano Ronaldo (451) állnak ebben a ranglistában. Ezen felül Karim Benzema a legtöbb madridi mérkőzéssel rendelkező légiós.

Karim Benzema 2009. augusztus 29-én debütált a Real Madrid csapatában egy Deportivo La Coruna elleni győzelem alkalmával, 550 mérkőzéssel a háta mögött pedig már 376 bajnoki meccsen, 109 Bajnokok Ligája öszecsapáson, 44 Copa del Rey mérkőzésen, valamint 8 Klubvilágbajnokság, 9 Spanyol Szuperkupa és 4 Európai Szuperkupa szereplésen van túl azóta.

A francia csatár 19 trófeát nyert a csapattal, beleértve négy Bajnokok Ligája serleget is. Benzema mind a négy Bajnokok Ligája fináléban a kezdőcsapatban kapott helyet, a klub tizenharmadik BL-címének megszerzése alkalmával eredményes is volt a Liverpool ellen. Elismerései között szerepel még 4 klubvilágbajnoki cím, 3 Európai Szuperkupa, 3 spanyol bajnoki cím, 2 Copa del Rey serleg és 3 Spanyol Szuperkupa győzelem.

Teljes menetrend