Fejléc kép
Fórumajánló
Közlemény: a FIFA hivatalos reakciója a Szuperliga híreire
2021-04-19 08:59 d.gergo fifa.com
Közlemény: a FIFA hivatalos reakciója a Szuperliga híreire Bajnokok Ligája

Ahogyan az UEFA, úgy a FIFA is hivatalos közleményt adott ki a Szuperliga bejelentése kapcsán. Mindkét szervezet ellenzi az új liga megalakulását, és a FIFA a közlemény szerint megérti ugyan annak motivációit, de szeretné a jelenlegi keretek átalakításával elérni a közös célokat, mintsem egy új torna kiválásával.

A FIFA közleménye az ügyben:

“Sokan kérdeztek minket, és sokszor megválaszoltuk már, de ezúton is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a FIFA teljes vállszélességgel képviseli a szolidaritást és a méltányos újraelosztási modellt, ami segítheti a labdarúgás fejlődését, mint sportág, különösen világszinten, hiszen ez a FIFA elsődleges missziója.”

“Véleményünk szerint és alapszabályainkkal összhangban minden bajnokságban képviselnie kell az alapvető értékrendünket, legyen szó nemzeti, regionális vagy globális tornáról. Képviselni kell a szolidaritást, integritást, méltányos pénzügyi újraelosztást. Ezen felül minden eszközzel arra kell törekedni, hogy ez így is maradjon. Ezzel az előszóval a FIFA szeretné kifejezni rosszallását egy zárt európai kiszakadó torna kapcsán, amely nem tartja tiszteletben a fentebb említett alapelveket.”

“A FIFA mindig az egységre törekszik a világ labdarúgásában, és minden résztvevőt arra ösztönöz, hogy üljenek le nyugodt és konstruktív egyeztetés keretein belül, a foci érdekeit szem előtt tartva, a szolidaritás és fair play szellemében. A FIFA természetesen bármilyen szükséges módon segít hozzájárulni ahhoz, hogy egy harmonizált jövőkép alakulhasson ki a labdarúgás alapvető érdekeit figyelembe véve”.

Az UEFA hivatalos közleménye a Szuperliga kapcsán

Hivatalos: Európa vezető klubjai összefogtak és új szuperligát indítanának

Teljes menetrend