Fejléc kép
Fórumajánló
Pérez: “Nem magyaráztuk el jól a víziónkat, de nem is adtak rá esélyt”
2021-04-22 07:49 d.gergo managingmadrid.commarca.com
Pérez: “Nem magyaráztuk el jól a víziónkat, de nem is adtak rá esélyt” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Florentino Pérez ismét a sajtó rendelkezésére állt, elsősorban a Szupperliga kapcsán felmerült legnagyobb kérdések tisztázása érdekében, de szó esett az átigazolásokról és a játékosok szerződésének meghosszabbításáról is.

Vízió
“Szomorú vagyok és csalódott, évek óta dolgoztunk ezen a projekten. A LaLiga érinthetetlen, szóval a hétköznapokból lehet több pénzt szerezni. A Bajnokok Ligája formátuma elavult, és csak a negyeddöntőktől kezdve érdekes. Vannak meccsek addig, amiket még néha nekem is szenvedés nézni. Az előző szezonban 650 millió eurótól estek el a Szuperligában érintett csapatok, ez a formátum már nem működik. Egy olyan rendszerrel rukkoltunk elő, amiben Európa legfontosabb csapatai már a szezon elejétől kezdve egymás ellen játszanak”.

UEFA
“Manipulált kampány számol be róla, hogy tönkre fogjuk tenni ezzel a labdarúgást. Vannak emberek felül, akik olyan előnyöket élveznek, amiket nem akarnak elveszíteni. Soha nem láttam még ilyen agressziót UEFA elnöktől. Egy művelt UEFA elnököt szeretnék, aki nem inzultál, ilyen egyszerű a dolog. Meg volt szervezve az egész. Soha nem láttam ehhez foghatót. Támadások, sértegetések… Mintha megöltünk volna valakit. A labdarúgást meg kell menteni. Valaki mozgatta a szálakat, egy angol csoport akinek nem volt nagy érdeke ebben. Szörnyű agresszióval lőttek le minket. Meglátjuk majd, hogy mit hoz a realitás aztán. A klubok több, mint kétmilliárd eurótól esnek majd el”.

Szuperliga
“A tizenkét csapat szerződést írt alá, és más csapatokat is be tudunk szervezni. Azért lépnek ki, mert az UEFA csinálja a műsort. Nem magyaráztuk el jól a víziónkat, de nem is adtak rá esélyt. Most kell a változtatást meglépni, nem szabad még három évet várni. A pénz a jó mérkőzésekben van, ahol verseny van. Olyan meccseket kell szervezni, mint egy Federer – Nadal összecsapás; olyan meccseket ami érdekli a szurkolókat. Top szintű meccseket, anélkül hogy bárkit is kizárnánk”,

“Folytatni fogjuk mindannyian. Senki nem fizetett büntetést. Nem sietjük el a projektből való kilépést. Volt egy csapat, akit bár nem érdekelt annyira a dolog, mégis aláírta a szerződést. Mindannyiunknak kötelessége a párbeszédre, és az UEFA elnöke nem teljesített ebben jól. Senkivel nem packáztam, és itt vagyok már húsz éve. A labdarúgás az értékek sportja. Példát kell mutatnunk”.

A fiatalok megszólítása
“A Real Madrid felé kötelességem úttörőnek lennem. Ha van pénz, akkor van pénz mindenki számára. A projekt jelenleg készenlétben van. Egységesek vagyunk, és a jövőbe nézünk, nem lépett ki senki. A Juventus sem lépett ki. Az a fontos, hogy olyan meccseket tudjunk kínálni, ami érdekli a fiatalokat”.

Új igazolások Szuperliga nélkül
“Lehetetlen nagy neveket igazolni, ha a pénz nem jön a csapathoz. Folytatni fogjuk a munkát a Szuperligán. Senki nem fog eret vágni miatta, ha Mbappé nem érkezik idén nyáron. Ha valami nem történik meg, az azért van, mert nem lehet megcsinálni. Szerintem a pártoló tagok amúgy elégedettek a munkámmal”.

Ramos és Modric szerződése
“A szezon hajrájában vagyunk, és arra kérjük a játékosokat, hogy tegyenek erőfeszítéseket. Szeretem mindegyik játékosunkat. 2015-ben hosszabbítottunk szerződést legutóbb Sergio-val. A klub helyzetén is múlik majd minden, néhány játékost el kell majd adnunk. Modric esetében már meg is van a megállapodás a hosszabbításról. Nem ugyanaz a helyzet, mint Sergio esetében. Szeretem Sergiot, és természetesen szeretném ha hosszabbítania; olyan számomra, mintha a fiam lenne”.

Teljes menetrend