Fejléc kép
Fórumajánló
Nacho: “Megvannak még a cipőim a debütálásomról”
2021-04-24 00:12 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Megvannak még a cipőim a debütálásomról” Nyilatkozatok

Tíz év telt el már azóta, hogy Nacho Fernández bemutatkozott a Real Madrid felnőtt csapatában. A jeles alkalomból a csupaszív védő a Realmadrid TV munkatársának adott interjút:

“El sem tudom képzelni, hogy máshol lennék most, mint itt. Érzem én is és az egész családom mindazt, amit a Real Madrid adott nekünk egészen fiatal korom óta. Mindig is álmom volt, hogy az első csapatig juthassak. Még mindig itt vagyok, és az álmom minden nap újra valóra válik, amikor a csapattal lehetek és játszhatok”.

“Hatalmas focirajongó vagyok, és minden dolgot megtartok, amit a jövőben értékelhetek. Megvannak még a cipőim a debütálásomról, és a labda amit akkor aláírt az edző és minden játékos. Ezeket meg kellett tartanom. Mikor fiatal az ember, akkor mindig is az az álom, hogy az első számú csapatig juthasson. Mikor eljön ez a nap, az ember ideges és sok dolog megy keresztül a fején. Emlékszem, hogy begörcsölt a lábam tizenöt perccel a vége előtt. Mourinho megkérdezte, hogy le akarok-e jönni, de én nem akartam. Kihúztam a végéig, és minden jól sült el végül. Nyertünk, nekem pedig nagyszerű meccsem volt”.

A Real Madrid egy akadémiában nevelkedett játékos szemével
“A Real Madrid mindent megadott nekem. Olyan a csapat számomra, mint egy család, és el sem tudom képzelni magamat máshol. Mindent itt tanultam meg: viselkedést, értékeket, és hogy hogyan kell nyerni vagy veszíteni. Ez nem csak egy labdarúgó klub, hanem egy család is. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy itt lehetek, és a részese lehetek ennek a nagyszerű csapatnak. Remélem, hogy még sok éven át itt lehetek”.

A tizedik BL-serleg
“Örömkönnyek lepik el a szememet, mikor ránézek arra a mezre, mert nagyon különleges év volt az. Ramos gólja az utolsó percben igazán emlékezetes volt, mert mindent megfordított akkor, és a Real Madrid történelmének egy új fejezetét indította el. Mikor Sergio gólt szerzett, mindannyian odaszaladtunk ünnepelni. A második gólnál is ugyanez történt, aztán megfogtak és bevittek az öltözőbe, és onnan kellett néznem a meccs hátralévő részét”.

A tizenegyedik BL-serleg
“Nagyon kemény nap volt számomra, mert előző nap mondta Maria, hogy a fiam meg fog születni. Mikor beszéltem vele, azt mondta jól van, és hogy a baba is jól lesz. Aztán elutaztam Milánóba, és tudtam hogy a kis Nacho meg fog születni aznap. Hosszú volt az a nap számomra. Folyamatosan a feleségemre és a babára gondoltam, és a döntőre. Soha nem sírtam ennyit. Alig sírok, de aznap emlékszem, hogy eltört a mécses, mikor nyertünk. Mindig mondom a kis Nacho-nak, hogy a születésnapján nyertük meg a döntőt. különleges döntő volt számomra, nagyszerűen nyerte meg a csapat. Sok relikviám van arról a napról”.

Első gól a csapatban, az Espanyol ellen
“A meccs második felében léptem pályára, talán 20-30 perc lehetett még hátra. Mintha tíz emberrel játszottunk volna akkor, de nyerésre álltunk. Arbeloa beadta a labdát bal oldalról, én akkor jobbhátvédként játszottam, és belőttem. Mindig különleges dolog gólt szerezni a Bernabéu stadionban. Csodálatos volt látni, ahogy a szurkolók felugrottak, és érezni a stadion vibrálását”.

“Az első bajnoki címem az egyik legkedvesebb számomra. Hosszú hónapok kemény és jó munkáját képviseli az a trófea. Annál a bajnoki győzelemnél úgy éreztem, hogy fontos vagyok, mert majdnem minden meccsen pályára léptem. Különleges volt, és mindig mesélek róla a barátoknak és a családnak. A csapat 33. bajnoki címe különleges helyet kapott a szívemben”.

Nacho: 200 mérkőzés a Real Madridban

2020 nyarán Nacho lejátszotta 200. tétmérkőzését is a csapattal!

200 meccsen is túl a csapatban
“Nagyon örültem a 200. mérkőzésre kapott emlékmeznek, ahogyan a 100. meccsem s az 50. mérkőzésem után kapott mezeknek is. Haladtam előre lépésről lépésre, és láttam, hogy még mindig a Real Madrid játékosa vagyok, ahol lenni is akarok. Folyamatosan fejlődtem, emberként és játékosként egyaránt. Különleges volt az a jubileum, értéket ad a hosszú évek során elvégzett munkának. Az ilyen mérföldkövek arra motiválják az embert, hogy még több ilyen mezt zsebeljen be a csapattal”.

Válogatottság
“A lehető legnagyobb elismerés az, ha a nemzeti válogatottban játszhat az ember. Nem éreztem sokszor hasonlót ahhoz, mint amikor debütáltam a Világbajnokságban és gólt szereztem. Nagyon különleges dolog és nagy felelősség megvédeni azt a mezt, gólt szerezni pedig csak hab a tortán”.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Copa del Rey gól ollóból
“Emlékszem, hogy egy csomó ember üzent nekem azután a mérkőzés után. Sőt, évek múltak el azóta, és még mindig beszélnek róla az emberek. Zidane is azt mondta nekem, hogy az a gólom hasonlított arra, amit ő lőtt a Bajnokok Ligája döntőjében, én pedig mondtam neki, hogy dehogy is! Ritka egy védőt látni, ahogy egy ilyen gólt szerez, de abban a pillanatban azt mondtam magamnak, hogy azért vagyok ott, hogy gólt szerezzek”.

Testvére, Alex
“Mit is mondhatnék róla? Mindig azt mondja nekem, hogy felnéz rám, de ugyanezt elmondhatom én is róla. Egy szülőtől hatalmas áldozatot követel végigmenni ezen az úton egy gyerekkel, hát még kettővel! Ezen felül képzeld el, hogy mindkét fiad beteljesíti az álmát, és együtt is pályára lépnek a Real Madridban és a felnőtt csapatában. Nem csak azt a mezt tartottam meg, amelyik meccsen egymás ellen játszottunk, hanem megvan az összes mez, amelyik csapatban játszott. Különleges helyük van a szobámban”.

Teljes menetrend