Fejléc kép
Fórumajánló
Carvajal: “Optimistának kell maradnunk”
2021-04-25 10:25 d.gergo realmadrid.com
Carvajal: “Optimistának kell maradnunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 32. forduló 2021 ÁPR 24 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 0-0

A Betis elleni döntetlen után Dani Carvajal és Thibaut Courtois is értékelték az este történéseit.

Dani Carvajal

“A csapat a győzelemért ment pályára. Nem tettünk eleget annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot, és visszaesést jelent ez a döntetlen a bajnoki reményeinknek. Nem voltunk elég pontosak a támadó harmadban, és a tabella első helyéért folytatott küzdelemben ez most letérített minket az útról. Esélyünk volt rá, hogy a tabella éléről menjünk ma aludni, és nyomást gyakorolhassunk a többi csapatra, de nem használtuk ki ezt a lehetőséget. Úgy érezzük, hogy kihagyott lehetőség, de harcolni fogunk a végsőkig”.

“Természetesen nagyon sokat követel tőlünk ez a versenynaptár, és a sok sérült nem csak azért jelentős, mert az edző nem tud bevetni néhány játékost, hanem azért is, mert akik viszont játszanak, azok nem jutnak pihenéshez. Optimistának kell maradnunk, öt mérkőzés még hátravan a bajnokságból, és igyekszünk megszerezni mind a tizenöt pontot”.

“Furcsa és kihívássokkal teli szezon volt ez számomra, ami a focit illeti. De elég jól éreztem magam ennek ellenére. Jó érzések vannak bennem a keddi elődöntő kapcsán is, remélem, hogy jó eredményt tudunk majd elérni”.

“A csapat mindent beleadott ma, de nem sikerült megszereznünk a három pontot. Európában ott vagyunk a legjobb négy között, és szeretnénk ott lenni a legjobb két csapat között, szóval minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kedden nyerni tudjunk. Nagy teljesítményt akarunk nyújtani”.

Thibaut Courtois

“A betis egy nagyszerű csapat, és jó szezonjuk van idén. Jár nekik az elismerés, mert nagyon jól védekeznek. Nehéz meccs volt ez számunkra, szenvedtünk a jó passzok és lövési lehetőségek megtalálásával a támadások során. Nem tudtuk megszerezni a gólt. Ha a Barcelona és az Atlético megnyerik a meccseiket, akkor nehéz lesz számunkra a bajnokságban, de vannak még hátra fordulók, és hinnünk kell a végsőkig”.

“Hinnünk kell abban, amit teszünk. Kedden újabb meccsünk lesz, és nehéz mérkőzések várnak ránk egy nagyon jó ellenféllel szemben. Hinnünk kell a végsőkig. Nem hagyhatjuk, hogy ez az egy döntetlen elbátortalanítson minket”.

“Ha egy csapat látja, hogy az ellenfél kapusa jó formában van, akkor még nehezebb lesz számukra a gólszerzés. Jól érzem magam, magabiztos vagyok, és ha az ember magabiztos, akkor jól fognak alakulni számára a dolgok. Remélem, hogy továbbra is ki tud tartani a jó formám, és hozzásegíthetem a csapatot még több kapott gól nélküli meccshez. Tudjuk, hogy a keddi meccs más lesz, és a mai eredmény nem befolyásol majd minket aznap. Pihennünk kell, mert intenzív héten vagyunk túl. De az a fontos, hogy erőnléti szempontból jó formában vagyunk”.

“Hazardban ott van ugyanaz a szikra, mint korábban. Kár, hogy nem próbált meg lőni, valószínűleg úgy látta, hogy Vinicius jobb helyzetben van nála. De Hazard jó lövőjátékos, és megvolt az esélye a gólszerzésre. Nekem úgy tűnik, hogy nagyszerű formában van, és nagyon örülünk neki, hogy a szezon végére vissza tudott térni”.

Teljes menetrend